Finlaysonin Palatsin puistoterassi avautui jälleen. Kesä alkoi tällä kertaa päivittäin vaihtuvalla ja hieman supistetulla listalla, joka on paikan päällä näkyvissä.

– Meillä on ajatus, että 22.5. alkaen terassi on täysipainoisesti avoinna joka päivä säiden niin salliessa, kertoo ravintolapäällikkö Marja Itämetsä.

Monet Finlaysonin Palatsin asiakkaista odottavat valkoisten aurinkovarjojen avautumista puistoterassilla. Se on merkki kesän alkamisesta ja tilaisuudesta istuksia ruokaillen ja siemaillen Tampereen ”Pikku-Italiassa”. Italialaisravintolasta ei kuitenkaan ole kysymys.

– Moni asiakas on sanonut, että terassimme on kuin pikamatka Italiaan, kun täällä aurinko hellii, suihkulähde solisee ja lasissa kuplii prosecco, kertoo Itämetsä.

Ympäröivän vehreyden ja Tammerkosken virtauksen yhdistelmä tekeekin paikasta rauhallisen keitaan aivan keskustassa, mutta silti suojassa ydinkeskustan kiireestä. Piipahtaa voi vaikkapa jäätelölle tai jäädytetylle valkosuklaa-juustokakulle kävelylenkin lomassa. Paikalle on helppo suunnata paitsi kävellen, myös pyöräillen tai autoillen. Ravintolallahan on ilmainen pysäköinti.

Finlaysonin Palatsin puistosta löytyy portti, josta palatsin asukkaat ohjasivat Näsijärveltä tulleet vieraansa puutarhaansa. Näky voisi yhtä hyvin olla Gardajärven rannalta. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi.

Lue viime kesän juttu Kohokohdissa

Finlaysonin Palatsin puistoterassilla uusia annoksia ja kuplivia sekä vaahtokukkaisia juomia