fabric parsarisotto kohokohdat

Fabric Bar & Bistrossa on intouduttu parsasta siinä määrin, että keittiössä on laadittu lukuisia parsa-annoksia oodiksi kevään odotetuimmalle raaka-aineelle, raikkaan vihreälle parsalle. Jopa ranskalainen klassikkojälkihyvä tarte tatin on saanut parsaisen muodon.

– Olen todella intohimoinen parsan ystävä. Kun viime vuonna avasimme, oli parsasesonki ehtinyt mennä jo ohi, mutta jo silloin päätin, että seuraavana keväänä parsaa pitää ehdottomasti olla listalla, ravintoloitsija Maarit Airila paljastaa.

Ja niin sitä onkin, viiden eri annoksen muodossa. Fabricissa pääseekin siis halutessaan herkuttelemaan parsalla vaikka pitkänkin illallisen.

– Olemme lähteneet liikkeelle klassisilla annoksilla kovin paljon kikkailematta, keittiömestari Mikko Humppi kuvailee menua.

Listalta löytyy mm. hollandaisella aateloitua parsaa sekä parmankinkkua, paneroidun ja voissa parilalla paistetun vasikan ulkofileen kanssa kaverustutettua parsaa, parsarisottoa sekä parsan, bernaisen ja lohen suloinen liitto. Yllättävä erikoisuus löytyy jälkiruokapuolelta: parsainen tarte tatin. Siinä perinteisen ranskalaisen keikauskakun omena on vaihdettu appelsiinisokerissa paahdetulla parsalla.

– Olen miettinyt tätä annosta jo kolmisen vuotta, mutta aikaisemmin en ole sitä päässyt kokeilemaan.
fabric parsa tarte tatin kohokohdat
Fabricin keittiössä kokataan annoksia vihreästä parsasta johtuen ehkä hiukan keittiömestarin omistakin mielihaluista.

– Pidän vihreän parsan mausta paljon enemmän kuin valkoisen. Valkoinen on ehkä hiukan vetisen makuista. Ruoissa haluan kunnioittaa parsan hienoa makua.

Annoksissa annetaankin parsan poseerata parrasvaloissa muiden makujen vain säestäessä orkesterina kevään itseoikeutettua raaka-ainesolistia.

Fabricin parsa-annokset

Parsaa, hollandaisekastiketta, parmankinkkua, parmesaania ja rucolaa 9,90 e
Parsarisottoa, parmesaania ja rucolaa 9,90e

Pariloitua lohta, tuoretta parsaa ja bernaisekastiketta 19,e
Vasikkaa, tuoretta parsaa ja ruskistettua voita 19e

Parsa tarte tatin, appelsiinisiirappia ja vanhanajan vaniljajäätelöä 7e

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Fabricin syksy on satokauden makuja ja annoskauneutta tulvillaan

Fabricin taidokas keittiötiimi ammentaa intopiukeana makuja satokauden antimista. Tässä keittiömestari Mikko Humpin johtamassa kunnianhimoisessa nuorten kokkien köökissä käytetään paljon paikallisia raaka-aineita ja luodaan myös silmänruokaa. Tuoreen listan...

Viime vuoden parhaan makupalan suunnitellut Fabricin keittiömestari leikittelee villisti kisapintxollaan

Innovaativisuutta arvostava tuomaristo nosti viime vuonna Finlaysonin alueella toimivan ravintola Fabricin pintxon kisan voittajaksi. Fabricin keittiömestarina toimii työssään tinkimätön ja kekseliäs keittiömestari Mikko Humppi, joka nautiskelee...

Fabric ja Bryggeri Helsinki aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön – ruoka sukeltaa oluen syliin

Bar & Bistro Fabric aloittaa ainutlaatuisen yhteistyön Bryggeri Helsingin kanssa. Kumppanuuden myötä Fabric sukeltaa syvälle oluen ja ruoan rakkaudelliseen liittoon, kun Bryggeri tuo ravintolaan loisto-oluensa...