Aistissa järjestetään silloin tällöin erikoisiltoja, jolloin tarjolla on ravintolan tavallisesta tyylistä hyvinkin erilaisia antimia. Perjantaina 22.3. Aistissa soi espanjalainen kitara ja makumaisema muotoutuu tapaksista sekä espanjalaisista viineistä.
Ehdotus espanjalaisesta kitaramusiikki-illasta tuli flamencoa harrastavalta Aistin työtiimin jäseneltä. Hän käy tanssikoululla, jossa soittaa yksi Suomen parhaista flamenco-kitaristeista, Toni Jokiniitty.
– Tomi sanoi tulevansa mielellään meille soittamaan, Fröökynä Helinä Hirvikallio kertoo iloisena.
Siitä syttyikin nopeasti aatos järjestää Aistissa kokonainen teemailta ruokaisissakin merkeissä. Tiedossa on oikea espanjalainen tapas-illallinen.
– Teemme tapaksia suhteellisen perinteiseen tapaan, mutta pienellä omalla twistillämme, espanjalaista ruokia harrastava ja niitä työnsäkin puolesta taituroinut Wanhempi Miäskeittäjä Riku Mäkinen valottaa.
– Espanja-friikkiä Rikua ei tarvinnut ylipuhua, hän innostui heti, Hirvikallio naurahtaa.
Tapaksien kanssa nautitaan luonnollisesti Espanjan viinejä.
– Olemme valinneet sinne hiukan erilaisempia ja tapas-teemaan sopivia viinejä, joita on spesiaalisti vain kyseisenä iltana tarjolla.
Aistin à la carte -lista on normaalisti voimassa myös erikoisillan aikana.
Illalliselle pöytävaraukset 15.3. mennessä. Illallinen alkaa klo 20. Menu 48€, 5 juoman juomapaketti 30€.