Levätkää rauhassa, komisario Palmu, Kuva: Harri Hinkka
Levätkää rauhassa, komisario Palmu, Kuva: Harri Hinkka

Levätkää rauhassa, komisario Palmun ensi-ilta oli Tampereen Komediateatterin Päänäyttämöllä syyskuussa 2021. Tampereen Komediateatteri juhli silloin näyttelijä Esko Raipian ja käsikirjoittaja-ohjaaja Tapio Parkkisen  perustamaa Tampereen Komediateatteria, joka aloitti toimintansa syksyllä 1991.

30-vuotisjuhlanäytelmäksi teatteri on valinnut maailman kantaesityksen: Joel Elstelän isoisänsä Mika Waltarin aiemmin julkaisemattomasta elokuvakäsikirjoituksesta dramatisoiman dekkarikomedian Levätkää rauhassa, komisario Palmu. Teatterin ala-aulassa on esityskaudella nähtävissä myös Arto Huhtisen kokoama Mika Waltari -aiheinen näyttely.

_HHL1191 kopio
Kun upporikas häijy patriarkka löytyy kuolleena jylhän kartanonsa makuuhuoneesta, vaistoaa eläkkeelle jäänyt komisario Palmu heti,
että kyseessä on murha. Murhan selvittämisessä Palmulla on apunaan uskollinen ystävänsä, etsivä Kokki sekä rikospoliisin päälliköksi kohonnut etsivä Virta. Oman rikkansa salaisuuksien soppaan ja Palmun elämään tuo nuori, suloinen kirjastoneiti, jota kohtaan jämerä komisario huomaa tuntevansa jotain romantiikkaan vivahtavaa… Rikostutkinnan edetessä menneisyyden aaveet kaivetaan esille ja lopullisen totuuden paljastuminen yllättää vanhan konkarietsivänkin – ehkä jopa kuolettavalla tavalla…

Nimiroolissa Frans J. Palmuna nähdään erinomainen näyttelijä Aimo Räsänen. Esityksen ohjaa Komediateatterin taiteellinen johtaja Panu Raipia.

Mika Waltarin perikunnan ja Tampereen Komediateatterin yhteistyö alkoi vuonna 2017, jolloin Komediateatterissa kantaesitettiin Kaasua, komisario Palmu! Joel Elstelän ja Panu Raipian yhteisohjauksena. Elstelä, joka on Waltarin tyttären poika, on dramatisoinut kaikki tähän asti nähdyt Palmut kirjoista näytelmiksi.

– Yhteistyö Joelin kanssa on alusta alkaen ollut sujuvaa. Ymmärrämme Palmu-tarinat samalla tavalla ja ehkä Joel on tykästynyt tekemiini Palmuihin, kun halusi, että teen myös tämän historiallisen saagan viimeisen osan. Ja totta kai haluan joskus tehdä myös Tähdet kertovat -tarinan, mutta tehdään tämä nyt ensin, pohtii Raipia.

Levätkää rauhassa, komisario Palmun roolitukset on pääosin tehty ja kaikki suunnittelijat palkattu; lavastuksesta vastaa Oskari Löytönen, valosuunnittelusta Jussi Kamunen, äänisuunnittelusta Janne Pärnänen ja maskeeraus- ja kampaussuunnittelusta Johanna Paakkanen. Pukusuunnittelu on Kaisa Savolaisen. Näytelmässä nähtävät elokuvalliset projisoinnit suunnittelee ja toteuttaa Matti Pekkanen.

_HHL1085 kopio

Tapahtuma > Teatteri ja tanssi


Levätkää rauhassa, komisario Palmu

 ENSI-ILTA 15.9.2021
 19:00

TOIMITUKSEN VINKKI! Palmun esitykset on monesti loppuunmyytyjä, mutta kannattaa tiedustella peruutuksia suoraan Komediateatterilta.

Tapahtumapaikka


TAMPEREEN KOMEDIATEATTERI

TAMPEREEN KOMEDIATEATTERI
 Lapintie 3
Tampere

 Hotellit läheisyydessä


Ravintolat läheisyydessä

Sisko ja sen Veli | 30 m.

 

Trattoria TammerinpuistoBistro Tammer | 240 m.

 

Muusa | 300 m.

 

Tampella | 230 m.

 

Hotellit läheisyydessä

Radisson Blu Grand Hotel Tammer | 260 m
1920-luvun tyyliä edustava hotelli 50 metrin päässä Koskipuistosta. Huonehintoihin sisältyy ilmainen pääsy saunaan sekä ilmainen langallinen internetyhteys.

Tampereen Komediateatterin syyskausi 2022