Dining 26:n jouluantimet muodostavat vähän erilaisen, välimerellisen makumaiseman joulun seudun lounastukseen. Joulun tuntu on mausteissa ja tuoksuissa, mutta makukirjo kielen päällä jotain aivan muuta kuin joululaatikoita tai -kaloja. Niihin makuihin kannattaakin haukata kiinni myös siinä tapauksessa, että on ehtinyt saada perinteisistä jouluruoista jo kyllikseen.
Välimeren alueen keittiöissä, etenkin Pohjois-Afrikan puolella, käytetään luonnostaankin paljon meille suomalaisille joulumakuina tuttuja mausteita
– Viime vuoden menu osoittautui äärimmäisen hyväksi, joten päätimme tuoda sen tarjolle tänäkin vuonna, ravintoloitsija Arto Rastas kertoo.
Välimeren alueen keittiöissä, etenkin Pohjois-Afrikan puolella, käytetään luonnostaankin paljon meille suomalaisille joulumakuina tuttuja mausteita: kardemummaa, neilikkaa, inkivääriä, tähtianista… Niitä viljellään myös Dining 26:n joulupöydän ruoissa, joista voi koostaa lautaselleen juuri mieleisensä kombon.
Välimeren tienoilla ei tunnetakaan jouluruokaperinteitä ihan samassa määrin kuin Suomessa, jossa juuri tietyt ruoat, kuten laatikot ja kinkku, ovat erittäin vahvasti vain joulun seutuun syötäviä ruokia.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy