Aleksanterinkadun Denniksessä puhaltavat uudet tuulet. Kotoisassa kortteliravintolassa panostetaankin nyt kovasti niin palveluun kuin ruokaankin. Pakasteille ja puolivalmisteille on annettu porttikielto. Tervetulleiksi maistelemaan taas toivotetaan niin vegaanit, kasvissyöjät kuin lihaisistakin antimista ihastuvat. Pizzat ja pastat saa myös gluteenittomina – ilman lisämaksua, tietenkin.
Kun Sara Riita saapui viime vuoden syksyllä Tampereen Denniksen ravintolapäälliköksi, oli ravintola muutoksen tarpeessa. Paikka oli päässyt tuuliajolle viime vuosien aikana, mutta se uudistettiin noudattamaan yrityksen uusia toimintatapoja. Yrittäjähenkinen ja energinen Riita pisti siis paikassa tuulemaan ja kävi myös kyselemässä ihmisten mielikuvia ravintolasta. Paljastui, että ne olivat aika epämääräisiä. Kaikki eivät edes tienneet Denniksen olevan suomalainen yritys.
– Minulla on nyt tässä koossa todella hyvä tiimi, johon luotan. Olemme pitäneet palavereja, satsanneet hyvään asiakaspalveluun ja syventäneet tuotetietämystä. Maistelemme esimerkiksi viinit henkilökunnan kanssa, jotta he tuntevat myymänsä tuotteet, Riita kuvailee innostuneena.
Hänellä tiimeineen onkin luja halu näyttää epäuskoisille ja ehkä Denniksen vähän unohtaneille, että kortteliravintola ruokineen ja juomineen on uudistunut edukseen.
Erityisen tärkeänä Denniksessä pidetään nyt sitä, että kaikki valmistetaan alusta asti itse ja tuoreista raaka-aineista. Ei puolivalmisteita, ei pakastekasviksia. Annosvalikoimaa myös supistetaan jatkossa hiukan ja terävöitetään vastaamaan paremmin ajan henkeen. Siitä kielii sekin, että ravintolan ehdoton lippulaivatuote, pizza, on saatavilla erilaisilla pohjavaihtoehdoilla ilman lisämaksua. Myös gluteenittomana.
Pizzapohjavaihtoehdot ovat gluteenittoman lisäksi vehnä, täysjyvä ja ruis. Gluteeniton pohja on saanut kovasti kiitosta. Keittiömestari Heli Hakio tunnustaa itsekin pitävänsä pohjaa todella hyvänä.
– Olen itse keliaakikko, joten jokunen pizzapohja on tullut testattua.
Yksi syy tyytyväisiin gluteenittomien pizzojen haukkailijoihin löytyy Hakion mukaan Denniksen uunista.
– Meillä on kunnon pizzauunit. Tavallisessa läpisyöttöuunissa gluteeniton pohja saattaa jäädä vähän raa’aksi, koska se on yleensä hieman paksumpi kuin tavallinen.
Denniksessä saa myös täysin vegaanista pizzaa. Yhdessä Vegaaniliiton kanssa suunniteltu pizza Verdura on ollut niin suuri hitti, että aluksi vain toviksi listalle pyörähtämään saapunutta vegaanijuustoisaa herkkua on saatavilla ainakin huhtikuun loppuun asti, ehkä myös vallan pysyvästikin.
Pizzojen lisäksi myös pastat saa tavallisen vehnäpastan lisäksi joko täysjyvä- tai gluteenittomana versiona ilman lisämaksua.
Viinit ovat Gianluca Poggiolta saapuvaa talon punaviiniä lukuun ottamatta Vindirektin maahantuomia. Viinit kiinnostavat erityisesti viinimestariksi kouluttautunutta Riitaa.
– Yritän pysyä koko ajan ajan hermolla. Käyn viinitapahtumissa ja pidän omaa ammattitaitoani yllä, Riita kertoo hymyillen.
Denniksiä on neljässä eri kaupungissa. Ensimmäinen ravintola avattiin Turkuun vuonna 1975. Dennis onkin Suomen vanhin pizzeriaketju, suomalainen perheyritys edelleen. Dennis on uudistautunut viime aikoina kasvuaan nostaen. Se saikin viime vuonna Kauppalehden Kasvaja 2016 -sertifikaatin.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Tapahtumia ei löytynyt näillä hakuehdoilla