Perunasämpyläiset amerikkalaistyyliset smash burgerit ovat Damin tilatuimpia annoksia. Niiden pihvit painetaan kuumaa parilaa vasten, jolloin pinta rapsakoituu sisuksen pysyessä mehevänä. Inasen tavallista ohuemmaksi litistyneitä pihvejä mahtuu sämpylän sisään useampikin helposti haukkailtavassa muodossa.

Dam Bar on avautunut paraatipaikalla Frenckellin padon partaalla. Vanha rokkiluola on vaihtunut valoisaksi ja rennon ruokaisaksi kesäkeitaaksi DJ-meininkeineen ja suurine screeneineen. Keittiöstä nousee annoksia pikkusyötävästä tuhtiin purtavaan niin terassille kuin suojaisassa salissakin nautittavaksi. Smash burgerit ovat hurmanneet oitis tiensä ykkössyötävän paikalle.

Annokset soveltuvat niin paisteiseen terassiruokailuun kuin salin suojissa syömiseenkin. On helposti porukankin kesken jaettavaa naposteltavaa ja suuremmankin nälän poistavia burgerannoksia.

Maailmalla kuuminta burgerkamaa olevat smash burgerit ovat olleet Damissa hitti avaamisesta asti. Smash burgerin juonikkuus piilee litteäksi ja rapsakkapintaiseksi paistetussa pihvissä.

– Pihvi painetaan raudalla kuumaa parilaa vasten, jolloin pinta karamellisoituu ja rapsakoituu, mutta pihvi pysyy silti sisältä mehevänä, kuvailee SKA-Ravintoloiden Kimmo Sirviö.

Litteämmän pihvin sisältävää burgeria on helpompaa haukkailla, ja toisaalta pihvejä voi pinota amerikkalaistyylisen perunasämpylän sisuksiin useammankin.

– Esimerkiksi Hulk-burgerissa on 4 pihviä, mutta silti sitä pystyy haukkaamaan hyvin.

Myös pientä suolaista ja helposti vaikkapa seurueen kesken jaettavaa naposteltavaa on tarjolla lihaisiin sekä vegaanisiin siipiin saakka.

– Suolakurkut ovat minun kontribuutioni listalla. Vaadin, että sinne tulee suolakurkkuja ja smetanaa. Juomasuosituksena on tietenkin vodkaa, Sirviö veistelee.

Suolakurkut ja smetana asiaan kuuluvine suositusjuomineen ovat listalla Kimmo Sirviön käsialaa.

Damin kaksitasoisella terassilla on 320 asiakaspaikkaa ja musiikki vahvasti DJ-vetoista, mikä tuo menoon oman tunnelmansa. Live-artistejakin on luvassa.

– Nyt kesällä terassilla on myös erilaisia ruokatempauksia, kuten vierailevat kokit, joiden herkkuja myydään todella edullisesti. Ensimmäisenä kokkivieraanamme oli Nakki Hannu vimpan päälle valmistettuine hodareineen.

Ravintolan sisätilat ovan kokeneet täysmullistuksen. Esimerkiksi kauniit kaari-ikkunat on kuorittu esiin entisen täyspimeän Jack The Rooster -rokkiluolan jäljiltä ja mustat lattiat hiottu puupinnalle. Linjakas sisustus on vielä viimeistä loppusilaustaan vailla, mutta terassi on jo täysin mallissaan ja aurinkoisessa palvelumoodissa. Paikalle voi piipahtaa välitankkaukselle vaikka koiraa ulkoiluttaessa, sillä myös karvakaverit ovat terassille tervetulleita.

Dam Bar, Satakunnankatu 13 b.