Suomalainen Klubi

Huom! Tarkista brunssin tiedot Suomalaisen Klubin omilta sivuilta

Tampereen Suomalaisella Klubilla kokataan perinteistä tuoreella tavalla. Ravintolan ohjaksiin ovat siirtyneet Tampereen ravintolamaailmasta tutut toimijat tyylillä ja taidolla.

Tampere-kabinetti

C:n ravintoloitsijat Christina Suominen ja Ilkka Isotalo tekivät keväällä uuden aluevaltauksen, kun he päättivät ryhtyä perinteikkään Suomalaisen Klubin ravintoloitsijoiksi. Kaiken takana on armas C’atering -ruokapalveluyritys, jonka muodostavat Ilkan ja Christinan lisäksi Heikki Ahopelto ja Teija Vainiola Armas-perheestä. Yhdessä he laativat Suomalaiselle Klubille arkisin tasokasta lounasta ja yksityistilaisuuksiin huolella suunniteltuja ja valmistettuja ateriakokonaisuuksia. Uusinta uutuutta on runsas lauantain shoppailubrunssi.

Klubin ruokalinja on paikan nimen ja tyylin mukaisesti suomalaisklassinen ja raaka-aineet paikallisia.

– Kotimaista, paikallista, klassista on meidän linjamme. Perinteisiä suomalaisia herkkuja modernilla ja tuoreella tavalla, Ilkka linjaa.

Christina kertoo valikoimasta löytyvän mm. savumuikku-siiklisalaattia ja muikunmätiä, jokirapuja, Rauhalan luomutilan karitsaa, kylmäsavustettua lohta, paikallisia juustoja, valkosuklaata ja puolukkaa.

Ravintola-Suomalainen-Klubi-Tampere3Suomalaisella Klubilla on ollut kevään ja kesän kuluessa tapahtumia moneen junaan vappulounaasta salsabileisiin. Vappunakin pistettiin jalalla koreasti syömisen ohella. Noutopöytä siirrettiin pois bändin tieltä ja ihmiset intoutuivat tanssimaan tosissaan. Christina ja Ilkka haluavat tuoda hyvin ruokailuun mukaan myös yhdessä viihtymisen ja seurustelun muutenkin kuin ruokaillessa. Vappukarkelot olivatkin menestys.

– Paras kommentti oli se, kun asiakkaat totesivat, että olivat syöneet alkupaloja niin paljon kuin mahdollista, koska ne olivat niin hyviä ja he olivat olleet siinä käsityksessä, että pääruoka ei koskaan ole hyvää ravintoloissa. He olivat hieman hämmentyneitä, kun pöytiin tarjoiltu pääruoka olikin todella hyvää, eivätkä he enää olisikaan oikein jaksaneet syödä sitä.

Lounasuudistuksia ja lauantain shoppailubrunssi

Ruoka- ja palvelukonsepti on uudistunut kesän kuluessa kovasti, ja nyt linjastolounaan lisäksi on tarjolla myös tilattavia lounasannoksia, Palaverilounas ja 3:n ruokalajin Klubilounas. Uutuutta on myös lauantaibrunssi, jota nautiskellaan elävän musiikin tahtiin klo 10.30-15. Brunssipöytään asetellaan mm. leikkeleitä, kalaa, salaatteja, tuoreita hedelmiä, kakkuja jne.

Suomalainen Klubi– Brunssi on sopiva runsaaksi aamiaiseksi, shoppailun lomassa nautittavaksi tai teatterin päivänäytökseen meneville. Noutopöytäbrunssin lisäksi voi myös tilata erilaisia klassisia brunssiherkkuja, kuten esimerkiksi vohveleita, Christina kuvailee.

Omatekoiset hillot ovat huikeita osuvine makuyhdistelmineen.Suomalaisella Klubilla on lukuisia erikokoisia kabinetti- ja kokoustiloja sekä suuri Marskin sali. Yhteensä asiakaspaikkoja on viitisensataa, joten se taipuu monenlaisten ja monenkokoisten tilaisuuksien pitopaikaksi. Sisustus on perinteikäs ja retrohenkinen, aikahyppy vuosikymmenten taakse. Tampereen Suomalainen Klubi perustettiin jo 1891 ja sitä on uudistettu harkiten, joten tiloissa on paljon vanhoja huonekaluja, maalauksia ja koriste-esineitä. Kesän kuluessa tiloissa tehtiin pintaremonttia vanhaa sisustusta kunnioittaen, joten esimerkiksi pikkujouluväki pääsee juhlimaan uudistetuissa tiloissa.

Kekseliäät ja alastaan innostuneet ravintoloitsijat ovat vasta asettautuneet taloksi, joten Suomalaiselle Klubille on odotettavissa varmasti jatkossakin tuoreita ravintolailmiöitä. Jäämme odottamaan haarukat tanassa!

 

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY