Yleisön suosikki -palkinnon saanut Henna Kolehmainen työskentelee tamperelaisessa ravintola C:ssä. Kuva: Santeri Stenvall, ELO-säätiö

Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki -kisan finaalikoitoksia käydään 5.- 6.4. Kevätmessuilla Helsingissä. Kummankin sarjan voittajat ilmoitetaan lauantai-iltapäivänä, mutta tarjoilijat ovat kisasuorituksensa jo tehneet. Tampereen ravintola C:n Henna Kolehmainen suoritui semifinaaliin saakka ja voitti kisassa Yleisön suosikki -palkinnon.

– Vuoden Tarjoilija 2019 -semifinalistien taso oli erittäin tasainen ja kilpailijat yllättivät korkeatasoisella palvelulla. Monipuolisissa kilpailutehtävissä korostui tekninen osaaminen. Finaaliin pääsivät ne kilpailijat, jotka osasivat parhaiten yhdistää tekniseen osaamiseen onnistuneen palvelukokemuksen, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist, Pet Ravintolat Oy:n ravintoloitsija.

Kahdeksan kokki- ja neljä saliosaajaa on selvittänyt tiensä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailujen finaaleihin Kevätmessuilla. Vuoden Tarjoilija -kilpailu huipentui finaaliin perjantaina 5.4. klo 10-16. Vuoden Kokki -kilpailun finaali pidetään lauantaina 6.4. klo 10-14, jonka jälkeen klo 16 julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat.

Erikoispalkinnot:

Vuoden Tarjoilija 2019 – Yleisön suosikki

Henna Kolehmainen, Ravintola C, Tampere

Vuoden Kokki 2019 – Yleisön suosikki

Petri Niilola, Viking Line Abp, Helsinki

Vuoden Kokki 2019 –  Lihantaitaja 

Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää

Vuoden Kokki 2019 – Paras ruokahävikin vähentäjä 

Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki

Vuoden Tarjoilija 2019 – Elämyksellisin palvelu 

Tiia Hänninen, Piparkakkutalo, Hämeenlinna