Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki -kisan finaalikoitoksia käydään 5.- 6.4. Kevätmessuilla Helsingissä. Kummankin sarjan voittajat ilmoitetaan lauantai-iltapäivänä, mutta tarjoilijat ovat kisasuorituksensa jo tehneet. Tampereen ravintola C:n Henna Kolehmainen suoritui semifinaaliin saakka ja voitti kisassa Yleisön suosikki -palkinnon.
– Vuoden Tarjoilija 2019 -semifinalistien taso oli erittäin tasainen ja kilpailijat yllättivät korkeatasoisella palvelulla. Monipuolisissa kilpailutehtävissä korostui tekninen osaaminen. Finaaliin pääsivät ne kilpailijat, jotka osasivat parhaiten yhdistää tekniseen osaamiseen onnistuneen palvelukokemuksen, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist, Pet Ravintolat Oy:n ravintoloitsija.
Kahdeksan kokki- ja neljä saliosaajaa on selvittänyt tiensä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailujen finaaleihin Kevätmessuilla. Vuoden Tarjoilija -kilpailu huipentui finaaliin perjantaina 5.4. klo 10-16. Vuoden Kokki -kilpailun finaali pidetään lauantaina 6.4. klo 10-14, jonka jälkeen klo 16 julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat.
Erikoispalkinnot:
Vuoden Tarjoilija 2019 – Yleisön suosikki
Henna Kolehmainen, Ravintola C, Tampere
Vuoden Kokki 2019 – Yleisön suosikki
Petri Niilola, Viking Line Abp, Helsinki
Vuoden Kokki 2019 – Lihantaitaja
Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
Vuoden Kokki 2019 – Paras ruokahävikin vähentäjä
Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki
Vuoden Tarjoilija 2019 – Elämyksellisin palvelu
Tiia Hänninen, Piparkakkutalo, Hämeenlinna