kotiopettajattaren romaani -näytelmä Tampereen Teatterissa.
kotiopettajattaren romaani -näytelmä Tampereen Teatterissa. Kuva: Maria Atosuo

Kotiopettajattaren romaani on Tampereen Teatterin päänäyttämöllä nähtävä nuoren ihmisen vimmainen kasvutarina, jossa rakkaus vaatii olla jotain todellisempaa ja tuntuvampaa kuin maailma ympärillä, se haastaa riisumaan kulissit ja olemaan peloton elämän edessä.

– Kotiopettajattaren romaani on katkeransuloista kaipuuta, pitelemätöntä levottomuutta ja halua, vakavuudesta kumpuavaa huumoria ja näyttämön reunojen yli pursuavia, rikki repiviä tunteita, kertoo näytelmän ohjaaja Jussi Nikkilä.

Kotiopettajattaren romaani Tampereen Teatterissa.
Kotiopettajattaren romaani Tampereen Teatterissa. Kuvassa: Antti Tiensuu, Annuska Hannula, Elisa Piispanen, Marketta Tikkanen
Kuva: Maria Atosuo

– Kaiken keskellä on viktoriaanisen ajan nuori kotiopettajatar, Jane Eyre, sisällään tuuli, maanjäristys ja myrsky.

Marketta Tikkanen näyttelee sisäoppilaitoksessa kasvanutta orpotyttö Jane Eyrea, joka pestautuu kotiopettajattareksi Thornfieldin kartanoon. Asetelmasta ja luokkaeroista huolimatta Jane ja kartanon juro isäntä herra Rochester rakastuvat palavasti, ja vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen he päättävät avioitua. Rochesterin elämää varjostaa kuitenkin salaisuus.

Charlotte Brontën vuonna 1847 julkaistu klassikkoteos on intensiivinen ja rohkea kuvaus ihmisen pyrkimyksestä olla henkisesti kahleeton ja itselleen totuudellinen ajassa ja paikassa, jossa säännöt sivuuttavat sisällön ja tavat tukahduttavat tunteet.

Kuva: Maria Atosuo

 

Tapahtuma > Teatteri ja tanssi


Charlotte Brontën: Kotiopettajattaren romaani Tampereen Teatterissa

 Hintaluokka: Peruslippu 44 € 
 Tapahtuma verkossa

 

Tapahtumapaikka


Tampereen Teatteri, Päänäyttämö

Tampereen Teatteri, Päänäyttämö
 Keskustori 2
Tampere

 Hotellit läheisyydessä