Ravut, nuo vikkelästi peruuttavat saksiniekat elävät ”parasta sesonkiaan” tunnustellen itsensä särjentuoksuisiin mertoihin.
Joissain ravintoloissa rapukausi näyttää jo himmaavan, kun Arto Rastaan perinteitä kunnioittavassa ranskalaisravintola Bistro LePotissa rapukausi näyttää vain kiihtyvän. Syynä tähän saattaa olla, etteivät ravut ole ylihinnoiteltuja, kuten esimerkiksi monissa Helsingin ravintoloissa. Pyhäjärvestä pyydettyjä täplärapuja on saatavilla ainakin syyskuun puoliväliin asti, ja yhden ravun hinta on kohtuullinen 4 euroa kappale.
Jotta bistron ravustajat tietävät kokea merrat, ravintolaan kannattaa tehdä varaus viimeistään 2 arkipäivää ennen rapuillanviettoa.
Rastaan ruokafilosofian mukaan suomalaisia ja lähiraaka-aineita suositaan ihan itsestäänselvästi sen kummemmin asiasta numeroa tekemättä. Esimerkiksi kaikki liha on kotimaista. Vaikka ruoka on laadukasta, on kyseessä silti vahvasti oman rahan paikka.
Bistro LePotin erikoisuutena ovat kauniissa käsintehdyissä astioissa tarjolle tuotavat pataruoat. Syyskuussa ravintola julkaisee uuden ruokalistan. Myös suositut Possuperjantait jatkuvat 5.9.2014 alkaen.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy