rapuKOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Ravut, nuo vikkelästi peruuttavat saksiniekat elävät ”parasta sesonkiaan” tunnustellen itsensä särjentuoksuisiin mertoihin.

Joissain ravintoloissa rapukausi näyttää jo himmaavan, kun Arto Rastaan perinteitä kunnioittavassa ranskalaisravintola Bistro LePotissa rapukausi näyttää vain kiihtyvän. Syynä tähän saattaa olla, etteivät ravut ole ylihinnoiteltuja, kuten esimerkiksi monissa Helsingin ravintoloissa. Pyhäjärvestä pyydettyjä täplärapuja on saatavilla ainakin syyskuun puoliväliin asti, ja yhden ravun hinta on kohtuullinen 4 euroa kappale.

Jotta bistron ravustajat tietävät kokea merrat, ravintolaan kannattaa tehdä varaus viimeistään 2 arkipäivää ennen rapuillanviettoa.

Rastaan ruokafilosofian mukaan suomalaisia ja lähiraaka-aineita suositaan ihan itsestäänselvästi sen kummemmin asiasta numeroa tekemättä. Esimerkiksi kaikki liha on kotimaista. Vaikka ruoka on laadukasta, on kyseessä silti vahvasti oman rahan paikka.

Bistro LePotin erikoisuutena ovat kauniissa käsintehdyissä astioissa tarjolle tuotavat pataruoat. Syyskuussa ravintola julkaisee uuden ruokalistan. Myös suositut Possuperjantait jatkuvat 5.9.2014 alkaen.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Uusi keittiömestari tuo karhua Bistro LePotin lautasille – Riistaviikot 6.10.-31.10.2015

Arto Rastaan Bistro LePot pamauttaa kunnon riistaviikot käyntiin 6.10-31.10. Idea riistaviikoista on saanut kipinänsä karhusta. Myyttinen mesikämmen tulee siis saapumaan tamperelaisten saataville muiden riistaisten makujen...

Vielä kerran tänä kesänä: Grilli ja savustusuuni kuumenevat Bistro LePotin terassilla

  Bistro LePot pistää grillin kuumaksi! BBQ-perjantaisin tiristetään vaihtuvia lihaisia herkkuja possusta ja karitsasta kalkkunaan. Paikalla on myös Kylmäsavukeisari suoraan savustusuunista tarjolle taikomine eväkkäine antimineen. Sekä grilli...

Bistro LePot alkaa tarjota ekologisia ja edullisia Leftover lunch -annoksia

Hävikki on ravintolassa surullinen mutta väistämätön tosiasia. Hyvää ruokaa menee hukkaan väkisinkin. Mutta nyt ravintoloitsija Arto Rastas on keksinyt hyödyntää Bistro LePotissa edelliseltä päivältä jääneen lounasruoan sekä asiakkaiden, ravintolan että luonnon eduksi.