Mäntän gastronominen ja taiteellinen tapahtuma Food Camp uudistuu ja laajenee mielenkiintoisella tavalla, kun Ravinteli Bertha pistää pop up -ravintolan pystyyn Mäntän keskustaan.
– Meillä on suuri kunnia saada olla ensimmäinen pop up -ravintola tapahtumassa. Jatkossahan suunnitelmissa on, että siellä on aina mukana joku vieraileva ravintola, joka laajentaa Food Campia Mäntän keskustaan tuoden tapahtumaan uusia ulottuvuuksia, ravintoloitsija Mika Roito kertoo iloisena.
Food Campissa on ollut ongelmana se, että illallispaikkoja ruoan ja taiteen mielijöille on ollut tähän asti kovin rajoitetusti, vaikka luennoille, lounaille ja erilaisiin maistatuksiin mahtuisikin. Nyt kulinaristien herkkuhuutoon on vastattu järjestämällä lisää tilaisuuksia nautiskella korkealaatuisen ruoan ja taiteen yhdistämisestä illallisen muodossa.
Berthan illallisteema on Lihaisaa runoutta ja tunteikasta ruokaa. Luvassa on runoutta muuallakin kuin lautasilla. Lausuttuna ehkä hivenen ronskimpaa ja hullumpaa, voi Pontevien puheista päätellä. Ruoka on taattua ja ehtaa Berthaa.
– Olimme jo viime vuonna tekemässä vieraileville keittiömestareille illallisen ennen heidän omaa suoritustaan. Food Campissa on tosi kovia tekijöitä. On hienoa päästä porukkaan mukaan ja saada olla mukana Berthana nyt myös muille tapahtuman vieraille, Pekka Salmela kuvailee.
Berthan Mänttään meneminen tuo epäilemättä myös Tamperetta enemmän maan gastronomiselle kartalle.
– Kyseessä on Suomen tärkein gastronominen tapahtuma, joka yhdistää ruoan sekä taiteen, Roito toteaa.
Bertha sijaitsee Mäntän keskustassa Gustaf-museossa, joka muuntautuu 60-paikkaiseksi iltaravintolaksi kolmena päivänä to-la 25.-27.8. 2016 klo 17-22.
Lihaisaa runoutta ja tunteikasta ruokaa
by Ravinteli BerthaBerthan ilmakuivattuja possuja
—
Sokerisuolattua kirjolohta
—
Kampasimpukkaa
—
Tartar rotukarjasta
—
Luomuruista ja ruismisoa
—
Suolattua ja kylmäsavustettua turskanpäätä
—
Rypsiporsasta dry age
—
MustikkaaHinta:
Illallinen Gustaf-museo 189€/hlö (+ alv)Hinta sisältää opastetun kierroksen Gustaf museossa, 8 ruokalajin pöytiin tarjoillun illallisen juomineen sekä iltaohjelman.
Gustaf-museo
R. Erik Serlachiuksen katu 2, 35800 MänttäPöytävaraukset: Mika Kainulainen, mika.kainulainen@foodcampfinland.fi Puh. 040 754 0741
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
LUE MYÖS