pasi pekka mika bertha
Sommelier Pasi Mamia ja ravintoloitsijat Pekka Salmela ja Mika Roito.

Mäntän gastronominen ja taiteellinen tapahtuma Food Camp uudistuu ja laajenee mielenkiintoisella tavalla, kun Ravinteli Bertha pistää pop up -ravintolan pystyyn Mäntän keskustaan.

– Meillä on suuri kunnia saada olla ensimmäinen pop up -ravintola tapahtumassa. Jatkossahan suunnitelmissa on, että siellä on aina mukana joku vieraileva ravintola, joka laajentaa Food Campia Mäntän keskustaan tuoden tapahtumaan uusia ulottuvuuksia, ravintoloitsija Mika Roito kertoo iloisena.

bertha lihalauta
Itse ilmakuivatut lihaisat herkut ovat kysyttyjä makusteltavia Berthassa.

Food Campissa on ollut ongelmana se, että illallispaikkoja ruoan ja taiteen mielijöille on ollut tähän asti kovin rajoitetusti, vaikka luennoille, lounaille ja erilaisiin maistatuksiin mahtuisikin. Nyt kulinaristien herkkuhuutoon on vastattu järjestämällä lisää tilaisuuksia nautiskella korkealaatuisen ruoan ja taiteen yhdistämisestä illallisen muodossa.

Berthan illallisteema on Lihaisaa runoutta ja tunteikasta ruokaa. Luvassa on runoutta muuallakin kuin lautasilla. Lausuttuna ehkä hivenen ronskimpaa ja hullumpaa, voi Pontevien puheista päätellä. Ruoka on taattua ja ehtaa Berthaa.

– Olimme jo viime vuonna tekemässä vieraileville keittiömestareille illallisen ennen heidän omaa suoritustaan. Food Campissa on tosi kovia tekijöitä. On hienoa päästä porukkaan mukaan ja saada olla mukana Berthana nyt myös muille tapahtuman vieraille, Pekka Salmela kuvailee.

Berthan Mänttään meneminen tuo epäilemättä myös Tamperetta enemmän maan gastronomiselle kartalle.

– Kyseessä on Suomen tärkein gastronominen tapahtuma, joka yhdistää ruoan sekä taiteen, Roito toteaa.

Bertha sijaitsee Mäntän keskustassa Gustaf-museossa, joka muuntautuu 60-paikkaiseksi iltaravintolaksi kolmena päivänä to-la 25.-27.8. 2016 klo 17-22.

Lihaisaa runoutta ja tunteikasta ruokaa
by Ravinteli Bertha

Berthan ilmakuivattuja possuja

Sokerisuolattua kirjolohta

Kampasimpukkaa

Tartar rotukarjasta

Luomuruista ja ruismisoa

Suolattua ja kylmäsavustettua turskanpäätä

Rypsiporsasta dry age

Mustikkaa

Hinta:
Illallinen Gustaf-museo 189€/hlö (+ alv)

Hinta sisältää opastetun kierroksen Gustaf museossa, 8 ruokalajin pöytiin tarjoillun illallisen juomineen sekä iltaohjelman.
Gustaf-museo
R. Erik Serlachiuksen katu 2, 35800 Mänttä

Pöytävaraukset: Mika Kainulainen, mika.kainulainen@foodcampfinland.fi Puh. 040 754 0741

FOOD CAMP

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Ravintola LiV

50 Parasta Ravintolaa -listalla Tampereen seudulta seitsemän ravintolaa – mukana kaksi uutta nousijaa

50:n parhaan listalle ylsi Tampereen seudulta 7 ravintolaa, kolme enemmän kuin viime vuonna. Tampereen parhaat ravintolat ovat Kajo 18, Huber 28, Hella ja Huone 33, LiV 41, Bertha 42, Apaja 46 ja Kangasalta Paakari, 49.

Berthan Kirsi Seppänen on Suomen Paras Sommelier 2021 – Kultaa ja pronssia Tampereelle

Ravinteli Berthan saliosaaja Kirsi Seppänen taituroi tiensä The Best Sommelier of Finland 2021 sponsored by Wines of Germany -kilpailun voittoon. Suomen Paras Sommelier -kisan...

”Better than sex”-risottokoulu, huippukokkien kotiruokaa, leipäjuurta, ravintola-annoksia marketista – Ravintolat ideoivat uusia herkullisia keinoja...

Moni ravintolatiimi on operoinut kekseliäitä noutoruokakeinoja koronakriisin keskellä. Ruoan tyylilajikin on saattanut vaihtua täysin. Nyt mennään poikkeuksellisin ja kenties rouheammin antimin, mutta mausta ja...