Koti TEEMANA Hella&Huone

TEEMANA: Hella&Huone

Kaupunkilomailijalle Tampere on yllättävä kulinaristin keidas, jonka lähteille on erityisen vaivatonta päästä valitsemalla juna kulkuvälineeksi. Merkittävä osa Tampereen huippuravintoloistakin löytyyy aivan rautatieaseman läheisyydestä.
Jos Sorsapuistoa pitäisi kuvailla, se on vähän niin kuin Central Park tai Lontoon Hyde Park, muttei siellä päinkään. Tamperelaisia kaupunkilaisia...
Keittiömestari Hans Välimäki on aloittanut tänä keväänä epäsäännöllisen säännölliset illalliset, joiden teemat vaihtelevat sesongin, mieltymysten ja fiilisten mukaan. Kolme...
Kun ravintola Hella & Huone kirmasi kesälaitumille, valtasi rouhea pop up -ravintola Alpha tilat popsittavine astioineen sekä naposteltavine salivihreyksineen. Syyskuuhun saakka...
Keittiömestari-ravintoloitsija Arto Rastaan pohjoismainen kulinaarinen helmi Hella & Huone sulkeutuu kesällä kahdeksi kuukaudeksi. Tilalle tulee 1.7. avaava pop up -ravintola Alpha,...
Ravintola Hella & Huone on tuonut oluita rohkeasti juomavalikoimaan ja annosten suositussiemailtaviksi jo reilun vuoden verran, mutta nyt ravintola...
Pohjoismainen keittiö puhtaine raaka-aineineen surffaa suosionsa aallonharjalla. Sen sai pitkälti aikaan Noma, tuo jo neljästi maailman parhaaksi valittu ja tinkimättömästi paikallista pohjoismaista kokkaava tanskalaisravintola. Pohjoismainen gastronomia hallitsi myös kokkien maailmanmestaruuden tammikuussa ratkaisseen Bocuse d'Or -kisan kärkisijoja. Kotimaiseen kasvatettuun ja villiin vihreään luottaa myös keittiömestari-ravintoloitsija Arto Rastas, jonka Salhojankadun ravintola Hella & Huone on viimeisen vuoden, parin aikana täsmentänyt linjaustaan puhtaasti pohjoismaiseksi.
Vahvat pohjoismaiset tuulet ja villit visiot pyörivät Salhojankadun kulinaarisessa ytimessä, Hellassa & Huoneessa. Metsä ja luonto maistuvat ja näkyvät lautasilla. Laseista taas siemaillaan viehkojen viinien lisäksi myös olutta.
Hella & Huone poimi Ranskan helmet lautasille Goût de France -illalliselleen. Ranskalaisen ruokakulttuurin päivää juhlistetaan siis ravintolassa ainutlaatuisen upeasti torstaina 19.3.2015.
Hella & Huone nostaa valokeilaan suomalaiset viinintekijät jaloine juomineen. Ravintolassa järjestetään 3.9. viinitekijäillallinen, jonka tähtinä sielukkaiden viinien ja niille sopiviksi kumppaneiksi luotujen annosten lisäksi loistavat taitavat suomalaiset viinintekijät maailmalta, Jarkko Peränen ja Toni Immanen.
Saksalainen riesling on jo pitkään ollut suuressa suosiossa sekä meillä Suomessa että kansainvälisessa gastronomisessa maailmassa. Tamperelaiset viiniravintolat osallistuvat nyt jo kolmatta kertaa Riesling-viikoille. Näsinneulassa Riesling-viikot alkoivat jo. Muissa ravintoloissa saksalaisiin huippuviineihin keskitytään 13.-26.2014.
Huippukokki Arto Rastas avaa uuden, rennon maalaisranskalaisen ravintolan Tampereelle. Tullikamarin naapuriin marraskuun alussa 2.11 avattava Bistro LePot tulee olemaan auki sekä lounasaikaan että illalla.

MAINOKSET



Ravintolat Tampere – Dabbal Kitchen & Bar



Ravintola kassajärjestelmä