Päivän kalana oli tällä kertaa paistettua nieriää kavereinaan varhaisperunoita, kevätsipulista voi-valkoviinikastiketta ja kauden kasviksia, kuten naattiporkkanoita.

Kesällä Ravintola Astorin keittiöfilosofia saa suvisävyn. À la carte -annoksia vähennetään hiukan ja niiden suhteen kokataan tiiviisti sesongin parhaiden saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Siitä kielii esimerkiksi päivän kala -annos, jonka eväkäs vaihtelee pitkälti sen mukaan mitä järvestä nousee.

– Haluamme hyödyntää järvikalaa, jonka saatavuus luonnollisesti vaihtelee näin kesällä. Silloin otetaan tietenkin sitä mitä kalastajat saaliikseen saavat. Kala-annosta menee meillä kyllä todella paljon, ravintolapäällikkö Simo Järvenpää kuvailee.

Keittiössä on myös kalastavainen kokki, jonka kalansaaliista päästään nauttimaan jälleen syksyllä vesien viiletessä.

Ravintolan bistro-annostyylisen Brasserie-listan annosvalikoima säilyy entisellään, sillä kaupungin lomalaiset ja matkailijat haluavat syödä hyvin rennosti ja piipahtavat syömään esimerkiksi terassille usein aivan ex tempore. Klassikkoannosten, kuten Olutleivän lisäksi listalta löytyykin mm. erilaisia kesäisen raikkaita salaatteja, lohikeittoa, etanoita ja runsas tapaslautanen. Kunnon pihviä kaipaavalle löytyy Grillipihvi naudan ulkofileestä. Erityisesti lasten kanssa syömään suuntaavia houkuttaa varmasti myös Rotukarjaburger eli Black Angus -pihvinen hampurilainen.

– Meillä on ollut poro- ja hirviburgereitakin, mutta kyllä tämä niin sanottu perusburger Black Anguksen lihasta jauhetulla pihvillä mielestäni on vaan todella hyvä, Järvenpää toteaa tyytyväisenä.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Tapahtumia ei löytynyt näillä hakuehdoilla

RAVINTOLA ASTOR ARTIKKELEISSA

Ravintola Astorin terassilla maistuu sinisimpukat ja cava tänä kesänä. Kuva: Kohokohdat.fi

Astorin uudella terassilla voi nauttia tänä kesänä simpukoita ja cavaa puun katveessa

Aivan Tampereen keskustassa Keskustorin kulmalla on rauhallinen kävelykatu, jonka äärellä Astorin terassilla voi nautiskella ruokia ja juomia mukavasti suojassa auringonpaahteelta. Tänä kesänä Astorille rakennettiin aivan uusi,...

Keittiömestari ryhtyi ravintoloitsijaksi – Vesa Hiiros kääntää maltilla Astorin ruoria

Alkuperinkin keittiömestarin perustama ravintola Astor on jälleen keittiömestarivetoinen ravintola. Jo 24 vuotta Astorin keittiössä kokannut Vesa Hiiros otti keittiön ohella otteen koko ravintolan ruorista ravintoloitsijaosakkaan muodossa.
Henriks - Klassikkoravintola Tampereella

Isänpäivä Tampere 2024: Elämyksiä ruoasta, juomasta ja yhdessäolosta

Isänpäivävinkkeinä tarjoilemme ruokaisia ideoita, jotka lanaavat takuuvarmasti tien perheen uroshemmon sydämeen vatsan kautta! Tärkeintä isälle on tietysti yhdessäolo ja muistaminen – ja yhdessä ajan...