Kesällä Ravintola Astorin keittiöfilosofia saa suvisävyn. À la carte -annoksia vähennetään hiukan ja niiden suhteen kokataan tiiviisti sesongin parhaiden saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Siitä kielii esimerkiksi päivän kala -annos, jonka eväkäs vaihtelee pitkälti sen mukaan mitä järvestä nousee.
– Haluamme hyödyntää järvikalaa, jonka saatavuus luonnollisesti vaihtelee näin kesällä. Silloin otetaan tietenkin sitä mitä kalastajat saaliikseen saavat. Kala-annosta menee meillä kyllä todella paljon, ravintolapäällikkö Simo Järvenpää kuvailee.
Keittiössä on myös kalastavainen kokki, jonka kalansaaliista päästään nauttimaan jälleen syksyllä vesien viiletessä.
Ravintolan bistro-annostyylisen Brasserie-listan annosvalikoima säilyy entisellään, sillä kaupungin lomalaiset ja matkailijat haluavat syödä hyvin rennosti ja piipahtavat syömään esimerkiksi terassille usein aivan ex tempore. Klassikkoannosten, kuten Olutleivän lisäksi listalta löytyykin mm. erilaisia kesäisen raikkaita salaatteja, lohikeittoa, etanoita ja runsas tapaslautanen. Kunnon pihviä kaipaavalle löytyy Grillipihvi naudan ulkofileestä. Erityisesti lasten kanssa syömään suuntaavia houkuttaa varmasti myös Rotukarjaburger eli Black Angus -pihvinen hampurilainen.
– Meillä on ollut poro- ja hirviburgereitakin, mutta kyllä tämä niin sanottu perusburger Black Anguksen lihasta jauhetulla pihvillä mielestäni on vaan todella hyvä, Järvenpää toteaa tyytyväisenä.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy