HUOM! Tämän kahvilan toiminta loppui ja tilalla toimii uusi kahvila

Arthouse Cafe Kehräsaari on avautunut uusin kuvioin ja saanut uuden kahvilanhoitajankin. Monica Henriksson on toiminut aikaisemmin muiden muassa Tampereen Suomalaisen klubin ravintolassa. Kahvilataustaakin hänellä on.

– Tämä on jännittävää, mutta hyvällä tavalla. On hienoa päästä tekemään kahvilatyötä pitkästä aikaa. Erityisen innoissani olen päästessäni valmistamaan erilaisia kahveja kahvikoneellamme, kertoo Henriksson hymyillen.

Monica Henriksson on juuri aloittanut Arthouse Cafe Kehräsaaren kahvilanhoitajana.

Lockdown-sulun jälkeen Arthouse Cafe Kehräsaari avautuukin nyt selkeämmin juuri viinillisenä kahvilana laatukahveineen ja -leivonnaisineen.

– Olen seurannut millaisella intohimolla Ilkka on opetellut tekemään kakkuja. Vaikka kahvilatoiminnassa on paljon kilpailua, se on myös palkitsevaa. Tässä pääsee luomaan ihmisille elämyksiä, tekemään hyviä tuotteita ja tuottamaan hyvää mieltä, kuvailee ravintoloitsija Christina Suominen.

Ravintoloitsijatiimin Ilkka Isotalon ja Teija Vainiolan loihtimat kakut ovatkin suuressa roolissa. Kahvilassa nautiskelun lisäksi kakkuja voi myös tilata. Esimerkiksi Isotalon maalauksellisia mirror glaze -kakkuja saa toivomissaan väreissä. Vaikkapa aurinkomyrskyn valkokeltaisena tai avaruussumun galaktisena sinioranssisena upeutena.

– Tiskiltä voi käydä tilaamassa ja tulla parin päivän päästä noutamaan.

Viilentävä dalgona-kahvi on kesän kahvihitti.

Arthouse Cafe Kehräsaaren kahvimasiinalla suristeltava kahvi on kuopiolaisten pienpaahtimo Record Coffeen käsialaa. Erilaisten tuttujen erikoiskahvien ja kahvijuomien lisäksi tarjolla myös erikoisuutta: dalgonaa. Etenkin Etelä-Kiinassa ja Intiassa kosolti juotavan hittikahvin juju on pikakahvista, sokerista ja vedestä vatkattavassa moussessa, jota lusikoidaan maidon päälle. Maitoa voidaan vielä maustaa esimerkiksi chailla tai vaikkapa mansikkasiirapilla. Jääpalat viilentävät kesäkuumaa menoa mukavasti.

Kahvin lisäksi tarjolla on Suomisen tuntien tietenkin myös viiniä, mutta oluttakin on. Jatkossa tullaan keskittymään enemmän suomalaisten pienpanimoiden tuotteisiin. Maltaisten makukaveriksi sopii kahvilan valikoimasta vaikka juustolautanen tai pala suolaista piirakkaa.

Hyvä synergia viereisen elokuvateatterin kanssa jatkuu edelleen, joten kahvilaan voi tulla ennen tai jälkeen näytöksen leivonnaiselle ja lasilliselle tai toisaalta tulla tekemään vaikka etätöitä herkkujen ja läppärin äärellä. Moni osaa myös jo napata elokuvanäytökseen mukaan lasillisen hanakombuchaa tai kupillisen kahvia – syötäväisiä hyvyyksiä tietenkään unohtamatta. Oikea kahvikuppi ja lautaselta lusikoitu pala kakkua elokuvissa on melkoisen tasokasta herkuttelua. Siihen tämä porukka tähtääkin.

Arthouse Cafe Kehräsaari, Kehräsaari B

 

NÄYTÖKSET OVAT AVOIMIA KAIKILLE KIINNOSTUNEILLE!

 

ESITYSAJAT 

[TO 23.12.] Arthouse Cinema Niagaran esitysajat