ALIHANKINTAMESSUJEN RAVINTOLA- JA TAPAHTUMATÄRPIT 2014

tampere-ravintolatAlihankintamessujen näytteilleasettajat ja messuvieraat! Tältä sivulta löydät huolella haarukoidut
menovinkkimme messujen ajalle 15.-18.9.2014.

Syksyn sadonkorjuunaika on parhaimmillaan, joten Tampereen ravintoloiden lautasilla on huikea kotimainen raaka-ainerunsaus. Messujen aikana Tampereella on myös keikkoja, stand up- ja klubitapahtumia, teatteriesityksiä sekä aktiviteetteja. Tällä sivulla julkaisemme lähipäivinä lisää poimintoja Tampereen ravintoloiden tarjonnasta.

Tapahtumat & ravintolat Tampereella 15.-19.9.2014

[include]keikat-alihankinta2013.php[/include]
[include]teatterit-alihankinta2013.php[/include]

 

Wistub Alsace

Messuvieraille Messumenu

SISÄLTÄÄ TARJOUKSEN
alsace-kesa5Laukontorin satamatunnelman syleilyssä sijaitseva Wistub Alsace valmistaa Ranskan maaseudun, erityisesti Alsacen maakunnan rehevämakuisia herkkuja. Pienellä ja maalaisranskalaisen tunnelmallisella ravintolalla on ruokaan rakkaudella ja arvostuksella suhtautuva henkilökunta, joka taitaa viinin ja ruoan yhdistämisen.

ALIHANKINTAMESSUT 16-18.9.2014
MESSUMENU 54€

Etanat valkosipulivoissa tai sinihomejuustolla

*****
Härän sisäfilepihvi, juuresgratiinia ja kermaista kantarellikastiketta
*****
Alsacelainen omenapiiras ja lämmintä vaniljakastiketta

 

Wistub Alsace, Laukontori 6 B. Varaukset puh. (03) 212 0260 tai www.wistubalsace.com ,

PureBite

Ribbsit aasialaisella twistillä

SISÄLTÄÄ TARJOUKSEN
purebite-ribs1Koskikeskusta vastapäätä löytyy yksi Tampereen merkittävimmistä uutuusravintoloista tänä vuonna. Aasialainen vivahde syntyy ruokaan thaimaalaisen Mayn käsistä. Alihankintamessuviikolla ravintola viettää Ribs-viikkoja. Tämän annoksen lisäksi ravintola tarjoaa messuvieraille ja näytteilleasettajille 10 % alennuksen annos kuin annos. Ravintolassa on laadukas viinivalikoima ja lähipanimon Keisarioluita sekä tietysti thaimaalaisia oluita.

PureBite, Hatanpään valtatie 4. Varaukset puh. 040 960 9388 tai info@purebite.fi purebite.fi

Finlaysonin Palatsi

Liikemieslounas ja 3 ruokalajin menu Tampereen teollisuushistorian kehdossa

SISÄLTÄÄ TARJOUKSEN
Finlaysonin PalatsiHistoriaa huokuva Finlaysonin Palatsi sijaitsee aivan Finlaysonin alueen tuntumassa, kivenheiton päässä Keskustorilta. Ravintolan eurooppalaistyylinen keittiö täyttää vaativimmatkin toiveet ammattitaidolla, ja raaka-aineina käytetään paljon myös kotimaisia raaka-aineita suomalaisista metsistä. Ravintolan palveluihin kuuluu mm. huolella valmistettu kolmen ruokalajin liikemieslounas, mutta lisäksi Finlaysonin Palatsi tarjoaa messuvieraille varsin edullisesti syksyisen 3 ruokalajin menun.

 

Artikkeli: Riistainen syysmenu ja upeat Esterházyn viinit valloittivat Finlaysonin Palatsin

MENU ALIHANKINTA

Toast Skagen jokiravunpyrstöistä
Estoras Sauvignon Blanc 2011 9,20e/16cl

Paistettua sorsanrintaa, pihlajanmarjakastiketta ja maa-artisokkapyreetä.
Estoras Blaufränkisch-Merlot-Cabernet 2009 9,40e/16cl

Mustikkaleivos
Esterházy Beerenauslese Cuvee 2010 8e/8cl

Alihankkijoille 40€/henkilö (Norm. 42€)

 

Finlaysonin Palatsi, Kuninkaankatu 1. Varaukset puh. 0400 219530 tai (03) 2142299 tai www.finlaysoninpalatsi.com

Tiiliholvi

Tunnelmallinen kellariravintola kabinetteineen

Ravintola TiiliholviTunnelmallisen keskustan kaariholvisen kellariravintola Tiiliholvin keittiössä ruokaa valmistetaan kunnianhimoisesti ja tinkimättömällä ammattitaidolla. Tiiliholvi tarjoaa messuväelle miehevän lihaisaa purtavaa. Tiiliiholvista löytyy myös erinomaisia kabinettitiloja. Alihankinta-viikolle ravintolassa on suunniteltu erityinen ”äijä-menu”.

Menu Alihankinta

Valkosipuli-persiljaetanat

tai

Tattikeitto

***

Pippuripihvi

***

Mustikka ja suklaa

á55€/ hlö

Tiiliholvi

Kauppakatu 10. Varaukset puh. 020 7669 061, www.tiiliholvi.fi

Bistro LePot

Maalaisranskalaisesta bistrosta rouheita pataruokia

lepot-alihankinta2Arto Rastaan bistro tarjoilee Alihankintamessuviikolla julkaistavalta uutuusmenultaan hevosennälkään soveltuvan annostärpin: Hevosenposkea Burgundyn tapaan 16€.

Bistro LePot, Pakkahuoneenaukio 1. Varaukset Puh. 010 271 0050, www.bistrolepot.fi

C

Sadonkorjuun lähiantimia fine dining -ravintolassa

Christina ja Ilkka omissa elementeissään.C on herkullinen paikka illastaa, kun ruokailuun kaipaa juhlavuutta ja haluaa huomioida yhteistyökumppaneitaan tarjoten huolella alusta asti valmistetua ruokaa sekä huomioivaa palvelua. Syyskuussa on tarjolla sadonkorjuun antimia keittiömestari Ilkka Isotalon upeiksi annoksiksi loihtimina. Mieluiten pöytävarauksella. Menut alkaen 58 €

– Vuoden ravintola 2011

C, Rautatienkatu 20. Varaukset Puh. 010 6179 760, www.ravintola-c.fi

Myllärit

Tunnelmallinen bistro vanhanajan myllyrakennuksessa

ravintola-myllarit-tampereMyllärit on rento mutta laadukas ravintola aivan Tampere-talon läheisyydessä. Mylläreissä on mahdollista järjestää kokouksia tai palavereja niin lounaan kuin illallisenkin merkeissä. Iltaravintolana vanhassa punatiilisessä myllyrakennuksessa sijaitseva Myllärit on erityisen tunnelmallinen ja kaunis.

Alihankintamessujen menu

Kuohkeaa mustajuurikeittoa, paahdettua pähkinää ja tryffeliöljyä

Mylläreiden pippuripihvi
reilu sisäfilepihvi, konjakki-pippurikastiketta sekä maalaislohkoperunoita

Suklaakakkua, kinuski sekä talon jäätelöä

43€

Myllärit menu

Mylläreiden maistelulautanen
Saaristolaisleipää, savulohimoussea, lammasmakkaraa, punasipulihilloketta, juustoa, jokirapuja ja piparjuuriaiolia

Sitrusvoissa paistettua kuhaa, yrtti-perunakakkua sekä beurre blanc-kastiketta

Creme Brulee sekä hillottuja lakkoja

39€

Myllärit, Åkerlundinkatu 4. Varaukset puh. 020 7739 444, www.myllarit.fi
Avoinna ma 11-14, ti-to 11-22

Ravintelit Huber, Pork and More ja Bertha

Pihviravintolasta ronskiin streetfood ravintolaan tai juhlavasti Berthaan

huber-alihankintaKaikki ravintelit ovat täydessä iskussa Alihankintamessujen viikolla
– Toivotamme avosylin messuilujat nauttimaan grillatusta rotukarjasta huberiin, savustetusta antimista porkkiin tai messevän menun pariin berthaan, kertoo ravintoloitsija Mika Roito.

Pork and More on Berthan ja Huberin rennosti röhkivä pikkusiskoravinteli

Oluisa Huber kunnioittaa maltaisten juomien ystäviä

Ravintelit

Ravinteli Bertha, Rautatienkatu 14, Varaukset puh. 040 0355477, www.bertha.fi

Ravinteli Pork and More, Aleksanterinkatu 29 B, Varaukset puh. 03 225 5151, www.porkandmore.fi

Ravinteli Huber, Aleksis Kiven katu 13, Varaukset puh. 0400 354 997, www.ravintelihuber.fi

Ilona

Alihankintamessujen virallisilla jatkoilla Cat-Cat ja Aikakone

cat-catTampereen suurin yökerho on aikuiseen makuun suunniteltu ravintolamaailma, Viihdemaailma Ilonan Alihankinta-messut Specialissa tiistaina 16.9. esiintyvän Cat-Cat -duon muistavat kaikki Eurovision laulukilpailuistavuonna 1994, jolloin kaksikko edusti Suomea kappaleella Bye Bye Baby. Keskiviikkona 17.9. lavalle nousee 90-luvulta nykyaikaan saapunut säkenöivä poppariyhtye Aikakone.

Ilonan musiikkimaailma on aikuisempaan makuun iskelmästä ja diskosta Suomipoppiin. Ravintolaillan voi aloitella talon Villisika -ravintolassa, jonka tunnelma leikittelee baarin ja saksalaisen oluttuvan rempseällä otteella.
Liput ti 10  EUR ja ke 12 EUR
Viihdemaailma Ilona,Verkatehtaankatu 3, ti-to 22-04, www.ravintola.fi/viihdemaailmailonatampere

Natalie

Teatteriravintola TTT:n ja TTT-Klubin naapurissa

natalie-pihviRavintola Natalie on tunnelmallinen teatteriravintola Tampereen Työväen Teatterin ja TTT-Klubin naapurissa. Natalie on hellinyt teatteriyleisön, näyttelijöiden ja muidenkin vieraidensa vatsoja kestityksellään jo vuosikymmenien ajan. Teemastaan huolimatta Natalien ruokalista sisältää paljon muitakin kuin perinteisiä, taidolla valmistettuja slaavilaisia annoksia. Listalla on niin häränrintaa, pippuripihviä kuin erittäin suosittua paistettua kuhaakin.

Aukioloajat mahdollistavat ruokailun niin ennen teatterinäytöstä kuin sen jälkeenkin. Ateriointiin Nataliessa voi yhdistää mainiosti TTT-teatterin esityksiin http://www.ttt-teatteri.fi>TTT:n ohjelmisto

Natalie, Hallituskatu 19. Varaukset: puh. 03-223 2040, www.natalie.fi

Bodega Salud

Suomen kuuluisin espanjalaisravintola ja pippuripihvi

saludin-kabinettiEspanjalainen Salud uudisti kabinettitilansa messujen alla ja suosittelee messuvierailleen erityisesti suunniteltua menua. Saludin Alihankinta-menu aloitetaan tapaksilla ja pääruokana nautitaan legendaarinen pippuripihvi, joka on grillattu hiiiligrillissä 40 vuotta vanhan salaisen reseptin mukaisesti.

Alihankintamessut 2014 Menu

SURTIDO DE TAPAS
– lajitelma Saludin parhaita tapaksia

***

LEGENDAARINEN PIPPURIPIHVI
Mureaksi grillattu härän sisäfileepihvi 40 vuotta salaisella reseptillä valmistettua Saludin
legendaarista ja rehevää pippuri-kermakastiketta sekä uuniperuna.

***

FLAN DE NARANJA – PAAHTOVANUKAS
Täyteläinen Muroleen kutunmaidosta valmistettu paahtovanukas maustetaan tuoreella
vaniljalla, kanelilla ja appelsiinilla. Espanjan suosituin jälkiruoka.

49,00€

Salud, Tuomiokirkonkatu 19, Puh. 020 7412 121, Pöytävaraukset: http://www.salud.fi/fi/poytavaraukset

The Grill

Pallogrillataan sisäfilepihviä!

The-Grill-Tampere1Suomen ainoa grilliravintola, joka käyttää ruoanvalmistukseen aitoa Weber-hiiligrilliä. The grill tarjoilee pöytiin Alihankintamessujen kunniaksi härän sisäfilepihviä savuporotuorejuuston ja mustaherukka-timjamikastikkeen kera.

Alihankintamessut 2014 Menu

Alkuruokana

Kanttarellikeittoa, paahdettua pekonia  ja Leivon Leipomon ruislimppua

Paaruokana

Grillattu härän sisäfilepihvi (150g), savuporotuorejuustoa, tummaa mustaherukka–]timjamikastiketta ja rostiperunaa

Jalkiruokana
Mansikka-valkosuklaajäätelöä, marenkia ja vaniljabalsamicoa

42€

The Grill, Frenckellinaukio 4, Puh. 010 229 4010 tai 010 4233 200, Pöytävaraukset: http://grill.fi/poytavaraus/

Stefan’s Steakhouse

Pihviravintola – erikoisuutena wagyu-härän pihvilihaa

stefans-steakStefan’s Steakhousen ruokalistalta löytyy aidon pihviravintolan koko kirjo erilaisia pihvejä. Talon erikoisuus on ehdottomasti Wagyu-härän sisäfileepihvi Kobe-tyyliin. Eikoisjalostetusta ja -ruokitusta karjasta saadaan kaikkein hienointa ja laadukkainta pihvilihaa.

Stefan’s Steakhouse, Kehräsaari, Puh. 010 4233 240, Pöytävaraukset: http://www.ravintola.fi/stefans/#booking

 

Plevna

Plevnan 20-juhlavuosi ja panimokierrokset

oktoberfest-tampere-3

Panimoravintola Plevna on hyvän oluen ja rustiikkisen ruoan koti. 20-vuotisjuhlavuottaan viettävän Ravintolan sisätiloissa toimii muhkea panimo, jossa valmistuu maineikkaita pienpanimo-oluita. Plevnan ravintolasali tuo mieleen keskieurooppalaiset olutkellarit ja -hallit, ja lähestyvien Oktoberfest-viikkojen aikaan se onkin varsin rempseä illastus- ja illanistujaispaikka. Ryhmille ja seurueille löytyy pitkiä pöytiä sekä erillisiä tiloja.

oktoberfest-plevna1Plevnassa pääsee myös tutustumaan oluen valmistukseen virtuaalisella panimokierroksella. Esittelyn yhteyteen voi varata olutmaistajaiset, joihin sisältyy 3×0,25l oman panimomme tuotteita 10e/hlö. Tämä ohjelmanumero soveltuu hyvin 10 -30 hlö:n ryhmille.

Plevna, Itäinenkatu 8. Varaukset: (03) 260 1200, www.plevna.fi

Gastropub Tuulensuu

Oktoberfestit ja laajat juomavalikoimat

oktoberfestTuulensuu on maanlaajuisen maineikas gastropub Hämeenpuistossa. Ravintola on saanut tunnustusta etenkin asiantuntevasta ja hyvästä palvelustaan sekä huikeasta juomavalikoimastaan, jossa on runsaasti omatuontierikoisuuksia. Tuulensuu on erikoistunut belgioluisiin ja portviineihin. Parhaillaan vauhdissa olevien Oktoberfest-viikkojen aikaan 12.9.-5.10.2014 Tuulensuun hanoista valutellaan oktoberfest-oluita mahtavalla valikoimalla. Oluita on mahdollisuus tilata laseittain 25 cl pikkulasillisesta aina litran tuoppiin asti. Tämä gastropub on mitä mainioin paikka laadukkaiden oluiden maisteluun.

Tuulensuusta saa myös hyvää ruokaa viihtyisässä ja rennossa ympäristössä. Ravintolan keittiössä valmistuu rustiikkisia mutta taidolla tehtyjä annoksia. Purtavaa löytyy niin pieneen kuin suurempaankin nälkään.

Gastropub Tuulensuu, Hämeenpuisto 23. Varaukset: (03) 2141 553, www.gastropub.net/tuulensuu

 

Frankly

Rehellistä ruokaa ja välitön meininki

- Franklyn perusajatuksena on, että ravintola tarjoaa elämyksiä. Onnistunut elämys syntyy hyvästä ruuasta ja iloisesta tunnelmasta. Näin kuvailee Franklya ravintoloitsija Lasse Vidman.Ravintola Frankly on tyylikäs mutta rento à la carte- ja seurusteluravintola aivan Hämeenpuiston läheisyydessä. Ravintola on tunnettu mehevistä pihveistään, joita löytyy listalta lukuisia. Keittiön tyyli on välimerellistyyppinen pienellä twistillä, ja purtavaa löytyy 3 ruokalajin lounasmenusta à la carte -listan antimiin koko ravintolan aukioloajan.

Franklyssä onnistuvat mainiosti myös erilaiset liikepalaverit.

 

Ravintola Frankly, Hallituskatu 22. Varaukset: (03) 2120 235, www.ravintolafrankly.fi

Huber

Suomalaiseen laatulihaan panostava pihviravinteli

HuberRavinteli Huber on puhdasverinen pihviravintola, jossa panostetaan kunnon lihaan. Kaikki ravintolaan tuleva liha on suomalaista rotukarjaa, ja liha leikataan lihasahalla paikanpäällä erilaisiksi ja erikokoisiksi pihveiksi ynnä muiksi lihaherkuiksi. Huberiin on mahdollista poiketa myös ilman pöytävarausta, sillä osa pöydistä pidetään vapaina sisään poikkeaville.

Etukäteisvarauksella varmistaa kuitenkin itselleen ja seurueelleen ravintoloitsija Mika Roiton sanoin ”ison grillatun lihan ja miehisen meiningin”!

 

Ravinteli Huber, Aleksis Kiven katu 13. Varaukset puh. 0400 354 997, www.ravintelihuber.fi

Heinätori

Selkeitä makuja ja konstailematonta laadukasta ruokaa

Ravintola Heinätori. Kuva Lifestyle Media Oy

Heinätori on vanhassa, kauniissa vaakahuoneessa sijaitseva kaunis ravintola Pyynikintorin laidalla. Isäntäpariskuntansa hellyydellä hoitama Heinätori tarjoaa tarjoaa selkeää ja konstailemattoman maukasta suomalaista ruokaa. Heinätorin menu tarjoaa messuvieraille annoksia sesongin parhaista raaka-aineista. À la carte -listalta löytyvät mm. metsäsieniruokia, peuraa, kuhaa, klassiset vorschmack, muikut ja maksa.

Heinätori, Pyynikintori 5, Varaukset: puh. 03-2121205, www.heinatori.com

Masu Asian bistro & bar

Tao tao -possua, dim sumia tai teppanyaki-pöytä seurueelle

masu-tao-taoMasu Asian Bistron hiljattain uudistunut, sesonkien mukaan elävä annosvalikoima hellii sisällään mielenkiintoisia tuttavuuksia. Uutuutena paikalle ja pataan on tiensä suloisesti röhkinyt muiden muassa Tao tao -possu.

Tao tao -on pandaisesta nimiolemuksestaan huolimatta possua. Villisti veikattuna nimi juontanee Tsingtao-oluesta, jota on lorauteltu possunposkien haudutusliemeen.

Maista myös dim sum -annoksia tai varaa porukallesi teppanyaki-pöytä kokkeineen. Teppanyaki-tyylinen pöytä max. 8 hengelle (pöytävaraukset vain puhelimitse): http://www.ravintola.fi/masu/listat/1336

8-ruokalajin menu EUR 600/pöytäseurue
15-ruokalajin menu EUR 1000/pöytäseurue

Varaukset puh. 010 4233 210 www.masuasianbistro.fi

Vaihmalan Hovi

Majoitusta, ravintola- ja kylpyläpalveluita golfkentän äärellä

Vaihmalan Hovi LempäälässäLempäälässä, vain 20km Tampereelta sijaitseva Vaihmalan Hovi on monipuolinen ja tunnelmallinen kartanoravintola, jossa on myös yksilölliset majoitustilat, Day Spa -hoitola ja rantasauna uintimahdollisuuksineen sekä ulkoporealtaineen. À la carte -ravintola Viikinkikellarin normaalin listan lisäksi ennakkoon on tilattavissa myös Rapumenu. Yläkerran Bistro Kynsilaukka palvelee joka päivä. Lempäälästä on hyvät yhteydet messukeskukseen.

Pöytävaraukset numerosta 020 766 1810

NÄYTÄ LISÄÄ