Ravintolat Tampere

Ravintolat Tampere -osiossa voit selata ravintolatapahtumia ja lukea ravintola-artikkeleita. Tiedä, mistä ravintoloista löytyvät parhaimmat ja mielenkiintoisimmmat raaka-aineet tai missä keittiöissä sekä saleissa toimivat kaupungin huippuammattilaiset. Sivuiltamme löydät vinkkejä ja poimintoja erityyppisistä laaturavintoloista sekä esimerkiksi pientuottajista, joiden antimia ravintolat hyödyntävät. Uusi ravintola Tampere -osiosta taas löytyvät kaupungin uutuusravintolat.

Paistinkääntäjien järjestämä Vuoden Nuori Sommelier 2014 -kilpailu käytiin Jyväskylässä lauantaina 18.1. Komeasti kolmanneksi sijoittui vasta viime syksynä viinimestariopintonsa aloittanut tamperelainen Matti Kuukkanen.
Blinit ovat myös ravintola UkkoMetsossa sydäntalven herkkua, jotka juontavat juurensa slaavilaisesta perinteestä. UkkoMetsossa blinejä on saatavilla helmikuun puoliväliin saakka.
Ravintola-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-patsaat jaettiin tänä vuonna 12. kerran. Korkealle arvostetun patsaan ravintolan asiakaspalvelija -sarjassa sai tällä kertaa Pasi Mamia.
Taas on tullut se aika vuodesta, kun Myllärit vallataan! TAMK:n opinnoissaan loppuvaiheessa olevat restonomiopiskelijat pääsevät näyttämään kyntensä ravintolan pyörittämisessä niin keittiön kuin salinkin puolella 10.-16.2.
Useita kertoja Suomen parhaaksi espanjalaiseksi ravintolaksi valittu, vuonna 1974 perustettu Bodega Salud vaihtoi omistajaa keskiviikkona 15. tammikuuta. Hannu ja Lea Wissin omistama Tampereen Espanjalaiset Ravintolat Oy:n osakekanta siirtyy Hanna ja Mika Niemen Rengasravintolat-ketjulle.
Tuulensuussa kuohuvat nyt huikeat puolalaiset oluet. Juuri ravintolaan saapuneet maltaiset herkut tulevat osittain ennestään tutuista panimoista, mutta ravintolaan on saatu myös runsaasti uusien panimotuttavuuksien tuotteita siemailtaviksi.
20-vuotisjuhlavuotensa startannut Panimoravintola Plevna on huikeassa nousukiidossa. Viime vuoden lopulla julkaistu voimakas imperial stout -olut Siperia oli mahtava loppuhuipennus pienpanimon menestykselliseen vuoteen.
Tampereen hotellit ovat myös pihvikeitaita. Original Sokos Hotel Ilveksen Fransmannissa pihviviikot tuovat lautasille erinomaisia raaka-aineita.
Suomen ensimmäisen ja ainoan aidon srilankalaisravintola Ceyhelayan ravintolatila on sisustettu autenttisesti, kauniisti ja kutsuvasti.
Tampereen Paahtimo avasi uuden kahvilan Hämeenkadulle pikkuiseen tilaan Kauppahallin nurkille. Sympaattisessa Espresso Barissa tuoksuu äskettäin paahdettu ja aivan juuri jauhettu kahvi.
Hämeenkatu sai oman salaattibaarinsa, kun The Salad Bar laajensi Kauppahallista pääkadun vilskeeseen. Tiskillä tuunataan asiakkaiden mieleisiä salaatteja ja surrutetaan smoothieita.
Keskustorin Munkkikahvila on avannut ovensa paitsi munkin- myös lounaskeitonnälkäisille. Lisäksi tarjolla on myös muita makeita ja suolaisia purtavia, uusittua Pyynikin kahvisekoitusta, erikoiskahveja sekä Pyynikin Näkötornin limonadeja.