MAINOS

Ravintolat Tampere

Ravintolat Tampere -osiossa voit selata ravintolatapahtumia ja lukea ravintola-artikkeleita. Tiedä, mistä ravintoloista löytyvät parhaimmat ja mielenkiintoisimmmat raaka-aineet tai missä keittiöissä sekä saleissa toimivat kaupungin huippuammattilaiset. Sivuiltamme löydät vinkkejä ja poimintoja erityyppisistä laaturavintoloista sekä esimerkiksi pientuottajista, joiden antimia ravintolat hyödyntävät. Uusi ravintola Tampere -osiosta taas löytyvät kaupungin uutuusravintolat.

Ravintola Tiiliholvi juhlistaa tryffeliviikkoja kuuden ruokalajin komealla tryffelimenulla. Menu hellii sisällään niin sieni-tryffelitäytteistä haukimureketta, saksanhirveä tryffelikastikkeella kuin tryffelibriossin kanssa tarjottavaa ja päärynäkastikkeella aateloitua Kyrösjärven sorsaakin. Ihan jokaisessa annoksessa on tryffeliä jossain muodossa.
Tornin tunnelmallinen taivasbaari sai nimekseen lunkisti Moro. Moro on messevä paikka esimerkiksi lasilliselle laatusamppanjaa tai tuopilliselle maailman luokan paikallista portteria auringonlaskussa siemailtuna. Toisaalta siellä voi myös haukata hodaria tai lounastaa varsin juurevasti kaupungin kattojen yläpuolella.
Yhdeksi Tampereen maamerkeistä kohonneen Tornin ravintolatkin tähtäävät korkealle. Alakerrassa herkutellaan kahdessa eri ravintolatilassa, manserokahtavassa Paja Barissa ja linjakkaammassa Grill It! -ravintolassa. Kun keittiöpäällikkö on maineikas Mikko Kautto, ovat myös odotukset epäilemättä korkealla.
Kun ravintola on tunnettu yökerhobileistään ja terassistaan, ei ruoka ole ollut ihan se paikan ykkösjuttu. Nyt kun ruokalistan uudistajaksi saatiin Gastrolaivankin menestyksekkään ruokatuotteen suunnitellut Santeri Vuosara ja keittiöön Josper hehkuvine hiilineen, on Miamin köökkikelkka kääntynyt uusille urille.
Tamperelaisen ravintola C:n Heidi Mäkinen taituroi tiensä komeasti kolmanneksi 12.10.2014 Tukholmassa järjestetyissä arvostetuissa Pohjoismaiden sommelierkisoissa.
Hämeenpuistossa sijaitseva Näsilinna on historiansa kautta ainutlaatuinen kohde, ja sitä entisöidään entisaikojen kauneimpaan loistoonsa. Koskiravintoloilla on kunnia päästä luomaan tälle historialliselle kohteelle sen arvon mukaista ravintolakokonaisuutta.
Plevnassa on 10.10. alkaen tarjolla todellista herkkua katajaiselle kansalle. Panimomestari Sam Viitaniemi on nimittäin jälleen valmistanut Aleksis Kiven päiväksi ehtaa Unto Sahtia.
Ravintola C ja armas C'atering avaavat lähipäivinä Tuomiokirkonkadun Armaksen tiloihin uuden ravintolan, armas Kuppilan.
Vihtorin kirjasto täyttyy arvostetuilla kirjailijoilla loka- ja marraskuussa keskiviikkoisin klo 19 alkaen. Syksyn kuumista kirjauutuuksista kirjailijoita haastattelevat kirjailija, päätoimittaja Jussi Lähde, journalisti, pakinoitsija ja kirjailija Matti Pitko sekä kirjailija, tuottaja Marko Kulmala.
Tampere on nyt saanut oman japanilaisen gastropubinsa, Izakaya Nomun. Kyttälän ravintolakaupunginosa sähköistyi entisestään tyylikkäästä tulokkaasta, joka houkuttaa poikkeamaan vaikkapa after work -lasilliselle ja pikku purtavalle ennen kotiutumista. Tai istumaan iltaa kaveriporukalla pikkuisia kulhoruokia ja grillattuja makupaloja napsien.
Ranskalaisravintola Wistub Alsacen keittiömestari Guy Peled on luonut ravintolalle uuden listan, joka tuo lämpöä ja valoa pimenevään syksyyn. Mikä muu lohduttaa syksyn koleudessa paremmin kuin mehevä possu, lempeä karitsa tai suloinen linnunpesä.
Aregala Finlandin Gourmundo 2014 -tapahtumaan osallistuva Mark McDonald Kaliforniasta on yllättynyt Suomen kovatasoisesta kokkikoulutuksesta ja aivan ällistynyt luontomme villiherkuista. Käymämme keskustelun perusteella voimme todeta, että me suomalaiset asumme aarrearkun äärellä ymmärtämättä arvostaa sitä kyllin.