Ravintolat Tampere

Ravintolat Tampere -osiossa voit selata ravintolatapahtumia ja lukea ravintola-artikkeleita. Tiedä, mistä ravintoloista löytyvät parhaimmat ja mielenkiintoisimmmat raaka-aineet tai missä keittiöissä sekä saleissa toimivat kaupungin huippuammattilaiset. Sivuiltamme löydät vinkkejä ja poimintoja erityyppisistä laaturavintoloista sekä esimerkiksi pientuottajista, joiden antimia ravintolat hyödyntävät. Uusi ravintola Tampere -osiosta taas löytyvät kaupungin uutuusravintolat.

Taas mittelöidään Suomen parhaan sommelierin samppanjasapelista! Kisa on tänä vuonna mielenkiintoisempi kuin koskaan, sillä nyt kilvoitellaan kolmessa eri osakilpailussa ja kolmessa eri kaupungissa: Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Helsinki on jo taituroitu, seuraava tulikoe järjestetään Tampereella 20.4.
Masu Asian Bistrossa tarjoillaan rentoa Aasialaista ruokaa suomalaiseen makuun.  Aihankintamenuun on kerätty kaikki ravintolan klassikot samaan pakettiin. Tämän lisäksi ravintolassa...
Ravintola Trattorian 15.4. alkavat Parsaviikot ovat varma kevään merkki. Lyhyen parsasesongin aikana asiakkaat pääsevät herkuttelemaan sekä uusilla että klassikoiksi muodostuneilla, vihreästä ja valkoisesta parsasta valmistetuilla ruokalajeilla. Trattorian Parsaviikot jatkuvat aina 31.5. asti.
Sokos Hotel Ilveksen ravintola Fransmannin ruokalista täydentyy ajankohtaisilla mauilla 14.4. Kevään kunniaksi Fransmannissa tarjoillaan huhtikuun puolivälistä alkaen muun muassa parsaa eri tavoin valmistettuna. Lyhyen sesongin aikana parsaa saa muun muassa perinteisesti hollandaisekastikkeella, briossissa ja keittona.
Toista kertaa järjestetyn Evento Awards -kilpailun voittajat julkistettiin 25.3.2015. Ravintola-sarjan finaaliin pääsi vantaalainen Kuninkaan Lohet, helsinkiläinen Olo ja tamperelainen Finlaysonin Palatsi. Voiton vei Michelin-tähditetty Olo, mutta saamaansa tunnustukseen on tyytyväinen Finlaysonin Palatsin väki.
Seitsemännessä kerroksessa Stockmannin yläpuolella seurustellaan jaloja juomia siemaillen ja sikaria verkkaisesti poltellen. Tampereen Gourmetclubilla on lupa nauttia.
Hämeenkadulle, Bertel Strömmerin suunnittelemaan komeaan Tuulensuun taloon avataan kokeneissa käsissä linjakas ja laadukas hyvän palvelun seurusteluravintola, joka tulee tarjoamaan vierailleen viihdykettä sekä tyylikkäät puitteet säkenöivälle seurustelulle.
Keittiömestari Terhi Mäkisen vetämä Myllärien keittiötiimi on suunnitellut yhdessä uuden keväisen listan, jolla komeilee mm. muhkea hirviburger, savuporocarpaccio ja savoijinkaalikääryleet vuohenjuusto-pinaattitäytteellä. Jälkihyvinä hurmaavat suklaa sekä sitruuna.
Laatuoluita syvän etelän makujensa kanssa tarjoileva Pork & More on nyt saanut oman nimikko-oluen. 24.3.2015 alkaen Porkin hanasta valutellaan todellista juoma- ja keittiöosaamisen yhdistämisen rakkaustuotosta, sillä ravintolapäällikkö Helena ”Hellu” Kangasluoma on luonut oluen itse sopimaan juuri ravintolan ruoille.
Aurinkoinen kevät on villiinnyttänyt Huberin lihamiehet. Raikkaat tuulet puhaltelevat à la carte -listan lautasille kylmäsavulohta, kampasimpukkaa ja mustekalaa. Onko Huber enää entisensä?
Nyt sitä saa! Siis aitoa japanilaista Wagyu-lihaa, Kobea ja Satsumaa. Saludin uusi uunituore lista luksuslihaisine annoksineen on viimein maisteltavissa. Maailman huikeinta lihaa on nyt saatavilla myös edullisessa maisteluannoksessa.
Vesa Salminen Juomatalo Pikkulinnusta tulee pitämään Panimoravintola Plevnaan mielenkiintoisen tastingin 20.3. klo 18