Ravintolat Tampere

Ravintolat Tampere -osiossa voit selata ravintolatapahtumia ja lukea ravintola-artikkeleita. Tiedä, mistä ravintoloista löytyvät parhaimmat ja mielenkiintoisimmmat raaka-aineet tai missä keittiöissä sekä saleissa toimivat kaupungin huippuammattilaiset. Sivuiltamme löydät vinkkejä ja poimintoja erityyppisistä laaturavintoloista sekä esimerkiksi pientuottajista, joiden antimia ravintolat hyödyntävät. Uusi ravintola Tampere -osiosta taas löytyvät kaupungin uutuusravintolat.

Tampereen hotellit ovat myös pihvikeitaita. Original Sokos Hotel Ilveksen Fransmannissa pihviviikot tuovat lautasille erinomaisia raaka-aineita.
Ilo, juhlinta ja nautiskelu ovat etsiytyneet pitkästä unestaan heränneeseen Näsilinnaan. Ruokaravintola Von Nottbeck tarjoaa ranskalaistyylisiä ruokailukokemuksia perinteikkäissä puitteissa, maineikkaan keittiömestari Silvia Castañon ja linnanrouva Hanna Mäkelän huomassa.
Vahvat pohjoismaiset tuulet ja villit visiot pyörivät Salhojankadun kulinaarisessa ytimessä, Hellassa & Huoneessa. Metsä ja luonto maistuvat ja näkyvät lautasilla. Laseista taas siemaillaan viehkojen viinien lisäksi myös olutta.
Gastropub Tuulensuu pistää kuplien oikein kunnolla, sillä perinteisiä samppanjaviikkoja on tänä vuonna laajennettu myös kuohuvien puolelle.
Suomen suurin gourmetruoka- ja viinifestivaali tykittää makuhermoja jälleen! 11.–14. kesäkuuta Helsingin Kansalaispuiston valtaavat patoineen, kattiloineen ja keittiömestareineen 10 ravintolaa, seitsemän niistä uusia tulokkaita tapahtumassa.
Auta meitä parantamaan palveluamme lähettämällä kehitysehdotuksia tai tietoa mahdollisista käytettävyysongelmista. Vinkkejä voi antaa suoraan: toni.honko@kohokohdat.fi
Kun ajattelee japanilaista ravintolaa, tulee monelle raaka-ainerintamalta helposti mieleen vain kala ja annoksista sushi. Mutta esimerkiksi sushia voi tehdä vallan mainiosti myös kasvisversiona. Ja Marusekissa tehdäänkin, muista japanilaisista kasvis- ja myös lihapainotteisista ruoista puhumattakaan. Kalaakin juuri vaihtuneelta listalta kyllä löytyy kunnioitettavan komea kirjo. Vastuullisesti pyydettyä, tietenkin.
Purebiten Thai-katukeittiön wok-annokset ovat ruokaisien salaattien ohella helppoa, herkullista ja terveellistä lounasruokaa. Lounasta on tarjolla myös pitempään kuin monessa muussa paikassa, aina klo 15 asti.
Finlaysonin Palatsin keväässä siemaillaan suunmyötäisiä Ranskan alsacelaisia Schlumbergerin viinejä. Ravintolapäällikkö ja viinitaituri Ismo Niemelä hurmaantui viineistä siinä määrin, että kausimenukin on suunniteltu viinilähtöisesti. Niin laseissa kuin lautasillakin maistuu siis Ranska ja Alsace.
Piemonten kevät etenee kuplien. Kuohuviiniviikot tuovat herkkuja sekä siemailtavaksi että naposteltavaksi. Miltä kuulostaisi itse tehdyt, paahdetut vaahtokarkit tai maitosuklaa-fondue mansikoilla tai hedelmävartaalla? Kuplivan kaverina, tietenkin.
Ravintola C pyöräyttää pöydät ympäri! Upeista viineistään ja viiniosaamisestaan tunnettu C tuo ravintolanautintokartalle jotain uskoaksemme aivan ennenkokematonta. Kyseessä ei ole tuttu chef's table vaan Christina Suomisen ideoima sommelier's table.
Monista tamperelaisista huippuravintoloistakin tuttu Heikki Ahopelto aloitti 1.6. kehityspäällikkönä Saarioisten Foodservice-liiketoimintayksikössä. Ahopelto tulee vastaamaan tuotteiden reseptikehityksestä sekä asiakaskoulutusten suunnittelusta ja toteutuksesta.