Historiallinen Solo Sokos Hotel Tammer isännöi itsenäisyyspäivän jatkoja.
Legendaarinen Ilves Bar & Night on yksi Tampereen pisimpään toiminnassa olleista yökerhoista.
Marusekin uusi lista on täynnä yllätyksellisiä annoksia, joissa näkyy paitsi moderni japanilaisuus myös ennakkoluuloton kiepaus maailman eri keittiöihin. Etanapannusta paljastuukin sinisimpukoita, sushista rapusalaattitäytettä ja itämaisesta liemestä pelmenimäisiä nyyttejä. Myös lähivesien eväkkäät ovat uiskennelleet listalle: Marusekin keittiössä kokataan nykyään niin muikkua kuin silakkaakin.
Loppuvuoden juhlakausi avataan railakkaasti lauantaina 9.11. klo 18. 19 alkaen, kun Restel Oy:n yli sata ruoka- ja juomaravintolaa juhlii Jippaloita.
Nykyihmisillä on jo tavaraa nurkat ja kaapit täynnä. Nyt satsataan mieluummin elämyksiin ja nautintoihin, itse kokkailtuihin ruokiin ja muihin herkkuihin. Aleksis Kiven kadun Culinaria Keittiöelämää -liike on tunnettu herkkukeidas Ivaloa myöten.
Ravintola Kahvillan sisustus ja ohjelmatarjonta uudistettiin 4-vuotissyntymäpäivien kunniaksi. Ohjelmaa on lähes jokaiselle aukiolopäivälle.
Tampereella on meneillään poikkeuksellisen monipuolisia mahdollisuuksia tutustua eri tyyppisiin huippuviineihin.
4Catering laatii juhlaherkut aamiaispöydästä illalliseen, pienistä tunnelmoinneista suuriin kalenoihin. Nimikin sen vähän paljastaa, että nämä kaverit loihtivat vuodenaikoja ja sesonkeja myötäileviä herkkuja.
Jokaiselle uudenvuodenaatoksi 31.12. pöydän ravintolasta varanneelle on luvassa kuohuva yllätys.
Laukontorin ravintola Wistub Alsace pitää ovensa auki itsenäisyyspäivänä 6.12.2013 klo 13–17 , jolloin tarjoillaan erityisesti tavallista juhlavampi ruokamenu. Ratinan ilotulitus alkaa klo 15.45 ja sitä voi seurata ravintolasta eturivin paikoin aterioinnin lomassa.
Keittiömestari Markus Rosenberg tarttui Henriksin keittiön ohjaksiin loppukesästä, ja ruoka alkoi heti muovautua miehen näköiseksi. Hieman pelkistetympää mutta huolella valmistettua ruokaa, paluuta perinteisiin makuihin ja tietynlaisen yksinkertaisuuden ylistystä.
Tampereella on jälleen mittava valikoima omatuontioluita ja -viinejä. Gastropub Tuulensuun oluthyllyt ja viinivarastot notkuvat laadukkaista omatuontituotteista. Tällä kertaa gastropub-ravintoloitsijoiden matka vei ensin Berliiniin ja sieltä Dresdenin lähelle Sachsenin laatuviinialueelle, joka sijaitsee liki Puolan rajaa.