Suomen Paras Sommelier rankattiin 1.9.2014 Ravintola Murussa, kun Suomen Sommelierit Ry:n järjestämän kilpailun tiukka finaalimittelö oli ohitse. Voiton vei Markku Niemi Murusta, toiseksi tuli Heidi Mäkinen C:stä ja kolmanneksi sijoittui Katrina Laitinen Demosta.
Ravut, nuo vikkelästi peruuttavat saksiniekat elävät "parasta sesonkiaan" tunnustella itsensä särjentuoksuisiin mertoihin.
Finlaysonin Palatsi sykäyttää jälleen komein viinein. Nyt ravintolaan on saatu itävaltalaisen Esterházyn jaloja juomia siemailtaviksi. Niistä löytyy hyviä kumppaneita myös juuri vaihtuneelle syksyiselle kausimenulle, jonka annoksissa maistuvat ravut, riista ja marjat.
Olutravintola Konttori palautti hanaansa Helsinki Beer Festivalissa Vuoden olueksi valitun Saimaan Juomatehtaan Django & Steven Pale Ale.
Tampereen Naisten Pankki järjestää taidemyyntinäyttelyn ravintola Henriksissä. Myyntinäyttely on auki 15.9. saakka. Myytävät taulut on saatu lahjoituksena yksityishenkilöltä.
Hans Välimäki avaa uuden belgialaishenkisen bistron ja pubin Tampereen entiseen matkailutaloon osoitteeseen Verkatehtaankatu 2. Näkymät Hämeensillalle ja Tammerkoskelle ovat huippuluokkaa. Myös ruoan ja juoman mauilta on lupa odottaa elämyksiä.
Keväällä Koskikeskusta vastapäätä avattu Purebite viettää 15.-21.9.2014 ribbs-viikkoja. Salaattipainotteinen ravintola ei siis todellakaan kaihda myöskään lihaisaa purtavaa.
Usein trendi sekoitetaan itse asiassa varsin pysyviin asioihin, kuten ikiaikaiseen olueeseen. Olut on yksi vanhimpia juomia ja se vaahtoaa nyt laaturavintoloissa entistä väkevämmin. Vaikkei pihviravintolana tunnettu Ravinteli Huber ole varsinaisesti olutravintola, siellä juoma on ollut poikkeuksellisen vahvasti esillä heti ravintolan avaamisesta lähtien. Ravintoloitsijoiden uutuusravintola Pork & More tulee olemaan olutravintola vielä vahvemmin.
Kun iskee sormin kiinni possuun Porkissa, on tunne keskiaikaispitoisen riehakas. Nyt on lupa mässäillä! Paikka on tehty juuri sellaiseksi kuin missä ravintoloitsijat Pekka Salmela ja Mika Roito itsekin viihtyisivät: jenkkihenkinen omilla linjoilla, ruoka sellaista, mistä miesten perheet ja työkaverit ovat saaneet nauttia jo vuosia.
Me and My Bodyguard on saanut inspiraationsa elokuvasta, jota tähdittivät Whitney Houston ja Kevin Costner.
Toista kertaa Tampereella järjestettävä Dinner in the Sky kohottaa kokit ja kestittävät kymmenien metrien korkeuteen kaupungin keskustan ylle. Keskustorin huikean näköalaravintolan ruoka- ja juomatarjonnasta vastaavat paikalliset laaturavintolat kokkeineen ja sommeliereineen.
Raaka-aineiden aatelinen jo antiikin ajoilta asti on jälleen valmiina herkuteltavaksi. Tryffelit ovat siis saapuneet hurmaamaan herkuttelijansa kaupungin ravintoloissa. Berthassa, C:ssä ja Tiiliholvissa tryffeleitä nautiskellaan jo nyt, Piemontessa marraskuun alkupuolella.