Michelin-opas saa 15.12. pohjoismaisen kilpailijan, kun uusi ravintolaopas White Guide Nordic esittelee 250 pohjolan parasta ravintolaa. Kokonaislistaus on jo paljastettu. Suomalaisravintoloita sieltä löytyy 38. Ravintoloista 30 rankataan vielä paremmuusjärjestykseen Top 30 Nordic -listalle.
Se on ainoa laatuaan Suomessa ja todennäköisesti koko Pohjoismaissa. Se tarjoaa huippulaadukkaita viinejä, joita ei Alkon hyllyltä tai muista ravintoloista löydy. Laukontorin alsacelaisravintola Wistub Alsace täyttää 15.12.2014 jo komeat kymmenen vuotta ja juhlii kippistellen, kilistellen ja huikeasti herkutellen.
Tiesitkö, että sommelierit ovat tekemisissä monien muidenkin juomien kuin vain viinien kanssa? Heillä tulee olla koko juomakirjo hallinnassa aperitiiveista kahviin. Särkänniemen viinimestari Elisa Närhi on viinien ohella kiinnostunut myös hyvästä kahvista sekä teestä ja käy usein kahviloissa vapaa-ajallaan. Kysyimme Elisalta mitkä ovat hänen suosikkikahvilansa Tampereella.
Marusekin jokasunnuntainen sushibuffet on vetänyt sushinnälkäisiä herkkusuita puoleensa varsin tehokkaasti. Loppukeväästä alkanut noutopöytänautiskelu sopii rentoon viikonloppuherkutteluun vaikkapa perinteisen brunssin tilalle.
Osoitteeseen Sammonkatu 50 ilmestynyt La Fiesta on meksikolaishenkinen ravintola, joka palvelee monipuolisesti niin lounas- ja illallisravintolana kuin lupsakkana baarina ja street food -noutoruokapaikkanakin. Sunnuntaisin pistetään vielä brunssipöytä koreaksi.
Astorin tuore kausimenu johdattaa ajatukset ja makuhermot jo jouluisiin tunnelmiin.
Viime keskiviikkona Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Tampereen voutikunta järjesti aluekilpailun, jonka voittaja lähtee edustamaan aluettamme tammikuussa Rovaniemellä järjestettäviin Vuoden Nuori Kokki 2015 Suomen mestaruuskilpailuihin.
Stefan's Steakhouse uudisti listansa talven kylmästä salin lämpimään herkuttelemaan houkuttelevaksi. Maisteltavissa on niin poroa, possua kuin villiä, vapaata ja paikallista valkohäntäpeuraakin.
Ranskalaisravintola Wistub Alsace on tunnelmallinen paikka pikkujoulujuhlintaan. Viinituvan kabinetti on monikäyttöinen tila, jossa myös pienimuotoiset pikkujoulukekkeröinnit onnistuvat mainiosti.
Aperitivo on peri-italialainen mukava tapa rentoutua päivän haasteiden jälkeen ja nauttia pieni hiukopala lasillisen kanssa. Vaikkapa työkaverien tai ystävien kanssa. Nyt tuota nautiskelua on tarjolla Piemontessa.
Pubiruoka on löytänyt O’Hara’s Freehousen asiakkaat. Arki-iltoina viihdytään pubin ytimessä lähellä baaritiskiä. Iltaisin ja viikonloppuisin haetaan myös ruokarauhaa pubin uudelta ruokapuolelta.
Solo Sokos Hotel Tammerin joulupöytä virittää hyvän ruuan ystävät jälleen joulun tunnelmaan. Joulupöydän antimista voi nauttia joko lounaalla tai illallisella.