Tampereen kalevalaiset ovat tällä hetkellä etuoikeutettuja ydinkeskustan ulkopuolella asustavia kaupunkilaisia Tampereella. Laaturavintoloita löytyy nimittäin omasta takaa ja pintxo-kierroksen voi aloittaa...
Ravinteli Bertha uudistaa viikonlopun makukarttaansa. Ennen berthalaisten kesälaitumille kirmaamista ravintolassa on viikonloppuisin tarjolla ainoastaan neljän ja kuuden ruokalajin menua.
Huberissa istuu lounastamassa tyytyväinen mies. Grillaus on liki hänen sydäntään aivan kuten ympäri vuoden hiiliään hehkuttava Huberkin.
Ravintola C juhlistaa Riesling & Spätburgunder -viikkoja Pfaltzin alueen Karl Schaeferin jaloilla juomilla mm. tastingin ja illallisen muodossa. Rypäleiden aatelia olevan Rieslingin seurassa sulostelee Saksan johtava punaviinirypäle, Spätburgunder eli Pinot Noir. Saksalaista spätburgunderia sommelière-ravintoloitsija Christina Suominen pitääkin maailman parhaana.
Tampereen hotellit ovat myös pihvikeitaita. Original Sokos Hotel Ilveksen Fransmannissa pihviviikot tuovat lautasille erinomaisia raaka-aineita.
Ilo, juhlinta ja nautiskelu ovat etsiytyneet pitkästä unestaan heränneeseen Näsilinnaan. Ruokaravintola Von Nottbeck tarjoaa ranskalaistyylisiä ruokailukokemuksia perinteikkäissä puitteissa, maineikkaan keittiömestari Silvia Castañon ja linnanrouva Hanna Mäkelän huomassa.
Vahvat pohjoismaiset tuulet ja villit visiot pyörivät Salhojankadun kulinaarisessa ytimessä, Hellassa & Huoneessa. Metsä ja luonto maistuvat ja näkyvät lautasilla. Laseista taas siemaillaan viehkojen viinien lisäksi myös olutta.
Gastropub Tuulensuu pistää kuplien oikein kunnolla, sillä perinteisiä samppanjaviikkoja on tänä vuonna laajennettu myös kuohuvien puolelle.
Suomen suurin gourmetruoka- ja viinifestivaali tykittää makuhermoja jälleen! 11.–14. kesäkuuta Helsingin Kansalaispuiston valtaavat patoineen, kattiloineen ja keittiömestareineen 10 ravintolaa, seitsemän niistä uusia tulokkaita tapahtumassa.
Auta meitä parantamaan palveluamme lähettämällä kehitysehdotuksia tai tietoa mahdollisista käytettävyysongelmista. Vinkkejä voi antaa suoraan: toni.honko@kohokohdat.fi
Kun ajattelee japanilaista ravintolaa, tulee monelle raaka-ainerintamalta helposti mieleen vain kala ja annoksista sushi. Mutta esimerkiksi sushia voi tehdä vallan mainiosti myös kasvisversiona. Ja Marusekissa tehdäänkin, muista japanilaisista kasvis- ja myös lihapainotteisista ruoista puhumattakaan. Kalaakin juuri vaihtuneelta listalta kyllä löytyy kunnioitettavan komea kirjo. Vastuullisesti pyydettyä, tietenkin.
Purebiten Thai-katukeittiön wok-annokset ovat ruokaisien salaattien ohella helppoa, herkullista ja terveellistä lounasruokaa. Lounasta on tarjolla myös pitempään kuin monessa muussa paikassa, aina klo 15 asti.