Kauppahallin ravintola 4 Vuodenaikaa sai kesällä sulkeutuneen Delinsä tilalle hienon kabinettitilan, joka monipuolistaa ravintolan palvelutarjontaa. Esimerkiksi kysytty Chef’s Table laajenee nyt palvelemaan useampaa ruokailijaa. Ja aivan omassa rauhassa.
– Chef’s Table on ollut todella kysytty, mutta siihenhän ei mahdu kuin 4 tai ihan maksimissaan 5 asiakasta. Halusimme suuremman tilan ja Delin paikalle sen nyt sai. Vanha Chef’s Table säilyy silti edelleen, keittiömestari Juho Rajamäki kertoo.
Uuden kabinettitilan suojiin mahtuu 6-8 ruokailijaa. Tilaa voi varata Chef’s Tablen ohella myös vaikkapa aamiaiselle.
– Siellä voi järjestää esimerkiksi yrityksen aamupalaverin. Tilassa on mahdollista pitää etäkokouksiakin TV-laitteiston välityksellä. Myös Chef’s Tablen voi halutessaan nauttia siellä palaverimuodossa, Rajamäki kuvailee.
Raaka-aineita ja inspiraatiota yllätysmenuihinsa Rajamäki löytää Kauppahallin runsaudensarvesta. Usein viereisen Nygrenin kala- ja äyriäistiskistä. Chef’s Tablen menu vaihtuukin taajaan tahtiin.
– Minulla saattaa olla torstaina ihan eri menu kuin perjantaina. Ja joskus aamupäivällä on eri menu kuin iltapäivällä.
Menut ovat usein kala- ja mereneläväpainotteisia, mutta keittiömestarin ideoiden ja inspiraation mukaan mennään. Toiveitakin saa silti etukäteen esittää. Esimerkiksi ravintolan lihakaapin kätköistä löytyviä dry aged -hyvyyksiä voidaan hyödyntää.
Kabinetti on saanut tiimin kaavailemaan kattausaikojen laajentamista alkuiltasellekin. Tila mahdollistaisi mainiosti myös erilaiset teemalliset illalliset. Vaikkapa viinilliset sellaiset. Viini kiinnostaa 4 Vuodenajan asiakkaita nykyään aina vain enemmän, jolloin esimerkiksi yhdessä maahantuojan kanssa järjestetyt illalliset tarjoaisivat tilaisuuden maistella viinejä ohjatusti ja syventyä samalla niiden vuoropuheluun ruoan kanssa.
– Tällaisia matalan kynnyksen tastingeja voi järjestää vaikka työ- tai kaveriporukalla, kuvailee Rajamäki innostuneena.
4vuodenaikaa.fiTeksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy