Bodega Saludin 45-vuotissyntymäpäiviä vietetään 10.-11. lokakuuta 2019. Suomen vanhin espanjalainen ravintola kutsuu avokätisesti kaikkia asiakkaitaan juhlimaan yhteistä taipaletta ilmaisin tarjoiluin.

Neljäkymmentäviisi vuotta sitten alkoi pienen espanjalaisravintolan tarina Tampereella.
Sen kunniaksi torstaina 10.10. klo 17-19 on tarjolla ilmaista sangriaa, tapaksia, espanjalaista musiikkia ja tarinoita Bodega Saludista takuurennossa tunnelmassa. Perjantaina 11.10. hemmotellaan lounasvieraita herkullisen jälkiruoan muodossa.

Ravintolan perustaja Hannu Wiss sai aikanaan idean espanjalaisen ravintolan perustamisesta työskenneltyään kokkina laivalla, jonka kotisatama sijaitsi Teneriffalla. Vuosikymmenien aikana Salud on ollut espanjalaisen ruokakulttuurin edelläkävijä Suomessa, minkä johdosta Espanjan matkailuministeriö myöntänyt Saludille Placa al Mérito Turistico –kunnialaatan ainoana ravintolana Suomessa.

Hannu Wiss on opettanut suomalaisille paitsi pihvikulttuuria myös tuottanut maahan säännöllisesti eksoottisempiakin raaka-aineita. Erilaisten teemaviikkojen aikana on nautittu niin buffalon lihaa kuin alligaattoria ja kalkkarokäärmettäkin. Saludin kanta-asiakaslistalta löytyy uskollisia ystäviä kautta Suomen ja ulkomaita myöden. Kuuluisat viinintuottajat ovat olleet esittelemässä viinejään tasting-illoissa ja kansainvälisiä huippukokkeja on vieraillut keittiössä. Moni suomalainenkin keittiömestari on ensiaskeliaan päässyt kokemaan Hannun opissa.