Kuressaaren linna, Kuva Toomas Tuul, Visit Estonia.
Kuressaaren linna, Kuva Toomas Tuul, Visit Estonia.
Tall Ships Race ensi kertaa Saarenmaalla. Kuva: Visit Estonia.
Tall Ships Race ensi kertaa Saarenmaalla. Kuva: Visit Estonia.

Tall Ships Race ja sen viisikymmentä purjelaivaa vierailevat 22. heinäkuuta ensimmäistä kertaa Saarenmaalla, joka osuu kilpailun reitille matkalla Helsingistä Riikaan.

Saarenmaa ja Viron rannikko ovat purjehdukseen osallistuville uusia vesiä, joilla ei ole vastaavassa kokoonpanossa aiemmin seilattu.

Tall Ships Race poikkeaa Saarenmaalla sopivasti samaan aikaan, kun Kuressaaressa vietetään Saarenmaan oopperapäiviä. Tapahtumasta on tullut vuosi vuodelta yhä suositumpi.
22.7.-3.8. pidettävien Saarenmaan meriviikkojen ansiosta meriaihe tavoittaa saaren joka kolkan heinäkuun kahtena viimeisenä viikkona. Ohjelmaan osallistuu kaikkiaan 12 suurempaa ja pienempää satamaa.
Saarenmaan vahvojen merenkulkuperinteiden merkittävin edustaja on epäilemättä antarktisia alueita tutkinut Fabian Gottlieb von Bellingshausen, joka oli kotoisin Lahetagusen kartanosta Saarenmaalta.
Saarenmaa oli neuvostokaudella kymmeniä vuosia suljettu saari, jonne mantereella asuvat virolaisetkin pääsivät vain poikkeustapauksissa. Tämän päivän Saarenmaa tarjoaa kaikille paljon löydettävää.