Näköala Andrines -rantaa kohti Skopeloksen saaren länsiosissa. Kuva: Panoramio by Finn Lyngesen flfoto.dkPanoraamanäköala Agios Ioannis -kirkolta. Kirkko sijaitsee Skopeloksen saaren koilisosassa korkealla rantakalliolla, josta näkymä on huimaava. Kirkon läheisyydessä on myös loistava uimaranta. Kuva: (Panoramio) Galanis Kwstas 

Kreikan saarista vihrein ja metsäisin, Skopelos, on naapuriaan Skiathosta kookkaampi ja vieläkin rauhallisempi. Saarella et kuule discojumputusta vaan kirkonkellojen kuminaa, joten se sopii parhaiten rauhaa ja luontoelämyksiä janoaville. Maisemiltaan Skopelos on todella vaikuttava. Värit puuvehreyden eri sävyistä kirkkaan turkoosiin mereen ja hohtavan valkoisiksi kalkittuihin taloihin ovat aitoa Kreikkaa.

Vuoristoinen ja metsäinen maasto houkuttaa tutkimusretkille skootterilla tai autolla. Miksei bussilla, valikoiden pyörällä tai patikoidenkin. Tiet ovat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa, joten saareen tutustuminen sujuu helposti. Pikkuisia, poikkeamisen arvoisia valkotaloisia kyliä on ripoteltuna sinne tänne. Autenttisinta kreikkalaisruokaa saa tunnetusti pikkukylien tavernoissa.

Saarella kannattaa suunnata rannikolle. Pohjoisosassa, huikean korkean kalliosaarekkeen huipulla on pikkuinen Agios Ioanniksen kivikirkko, joka on tuttu Mamma Mia -elokuvasta. Kivirappusia pitkin kapuaminen maksaa vaivan, sillä näkymä huipulta merelle ja itse pääsaarta kohti on upea. Näkymä latistuu valokuvassa, joten se on ehdottomasti koettava paikanpäällä.

Uimarannat

Saaren lounais- ja länsiosista löytyvät parhaat rannat. Staphylos Beach on yksi suosituimmista sillä se on vain muutaman minuutin automatkan päässä saaren pääkaupungista Skopeloksen kaupungista. Läheltä löytyy myös Agnontas. Saaren rannat ovat pääluonteisesti kivirantoja Milian kohdalta löytyy useita pieniä rantoja, joita pidetään saaren parhaimpina. Andrines niemen kärjen molemmin puolen löytyvät saaren hienoimmat hikkarannat.

Muuta nähtävää ja koettavaa

– Delfiinit veneretkellä

– Skopelos -kaupungin venetsialaistyylinen linna

– Vuokraa oma vene  ja löydä parhaat rannat ja rantatavernat

Matkustaminen Skopelokselle

Skopeloksella ei ole omaa kansainvälistä lentokenttää, vaan lähin kenttä on Skiathoksella. Saarien välillä on hyvät veneyhteydet. Mantereelle Skopelokselta pääsee lautalla tai kantosiipialuksella, mikä sekin on parhaimmillaan osa matkaelämystä.