Vulgaaniset kaksoisjärvet, Kuvaaja: Guglielmo Losio
Verde on vihreävetinen ja Azul sinivetinen. Verde on vihreävetinen ja Azul sinivetinen.
Kraaterijarvi Azoreilla Sao Miguelelin saarella, Kuva: Pasqualantonio Pingue

Sete Cidadesin kraaterissa São Miguelin länsipuolella sijaitsevat mielenkiintoiset, vehreärantaiset ja kauniit kaksoisjärvet Verde ja Azul. Halkaisijaltaan 12km:n pituisessa kraaterissa on kaksi järveä, joista Verde on sinivetinen ja Azul sinivetinen.

Taru selittää järvien värierot niin, että aikoja sitten toisiinsa rakastuneet ja rakkautensa kieltämään joutuneet prinsessa ja lammaspaimen itkivät niin vuolaasti, että kraaterin pohjan järvet täyttyivät heidän kyynelistään.

Fogo-vuoren huipulta puolestaan on upeat näkymät saaren keskiosan kraateriin ja siellä lainehtivalle Fogo-järvelle. Fogo-järvi on kraaterijärvistä kaikkein kauneimmaksi mainittu, eikä syyttä. Se on kirkasvetinen ja sillä on jopa oma hiekkaranta.

Sanomattakin on selvää, että vuorten korkeuksista tähysteltynä joka puolella näkyy järvien taustalla kauniin vehreänä kukkivaa luontoa ja syvän sinistä merimaisemaa. Olosuhteet patikoimiselle ja luontoelämyksille esimerkiksi piknikin muodossa ovat mitä mainioimmat.

Fogo-vuorelta laskeuduttaessa kannattaa poiketa Caldeira Velhan lämpimälle vesiputoukselle, jonka muodostaman vesialtaan mukavan lämpöiseen veteen voi halutessaan myös pulahtaa. Vesiputousta ympäröivä miltei sademetsämäisen runsas kasvillisuus luo illuusion salaisesta paratiisista. Etenkin jos paikalle sattuu osumaan hiljaisena hetkenä.