TIEDOTE
Vapaa julkaistavaksi he4

POP UP -RAVINTOLA ALPHA VALTAA HELLAN & HUONEEN 1.7.2016
Kun ravintola Hella & Huone lähtee kesätauolle, täräyKää Arto Rastas
4loihin parin kuukauden ajaksi pop up -ravintola Alphan. Alpha vie
ekoajaKelun aivan uudelle tasolle nollahävikkeineen ja tuo jotain aivan
uuKa maan ravintolakartalle syötävine as4oineen sekä sisällä itse
viljeltyine kasviksineen.
– Ravintolan nimi on Alpha, sillä kyseessä on 4etyllä tavalla uusi alku, Rastas kuvailee.
Illallisravintola Alpha tulee tarjoilemaan Hellan & Huoneen tapaan laadukasta ruokaa
tasokkaine juomineen, muKa hävikin täydelliseen poistamiseen samalla keskiKyen.
Ravintolassa on myös omat viljelykset, joilla kasvaa erilaisia kasviksia annosten raaka-aineiksi.
Menukokonaisuuksia tulee olemaan kolme: Alpha, Omega ja Alphasta Omegaan.
Alphan polKopisteessä oleva nollahävikki tarkoiKaa sitä, eKä joka ikinen raaka-aine
hyödynnetään niin pitkäl4 kuin vain suinkin mahdollista. Tähteistä ei ruokaa suinkaan
valmisteta, vaan kaikki se, mikä ravintoloissa yleensä menee suoraan roskiin tai
biojäteas4aan, käytetään hyödyksi mm. viljelmien lannoitukseen. Esimerkiksi

kananmunankuoret jauhetaan kalkiksi ja kahvinporoissa kasvatetaan sieniä. Jokaiselle raaka-
aineelle on siis mie4Ky jatkoprosessi. Myös ruoat pyritään tarjoamaan ruoasta, eli jopa

tarjoiluas4at ovat pääosin jotain syötävää.
– Alphassa mitään ei mene biojäteas4aan. Nykyään ruokaa menee ravintoloissa hävikkiin
ihan hirmuiset määrät, vaikka se pystyKäisiin järkevällä suunniKelulla välKämään. Hävikistä
on 4etenkin helppoa puhua, muKa nyt haluamme testata tosissaan sitä, miten biojäteämpäri
pysyy oikeas4 aivan tyhjänä.
Uudistunut Hella & Huone palaa kesälaitumilta syyskuussa.

ALPHA
Salhojankatu 48
Avoinna heinäkuussa to-pe, elokuussa 4-la.

Lisä4etoja: Arto Rastas puh. 041 505 8341, arto@artorastas.fi