Eksoottiset kaukokohteet kiinnostavat ennätystahtiin. Malediivit on kasvattanut suosiotaan viime talvesta huomattavasti. Matkoja tähän Intian valtamerellä sijaitsevaan saarivaltioon on myyty yli 30 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Kysyimme asiakkailtamme mistä koostuu heidän unelmiensa kaukoloma.

Intian valtamerellä sijaitsevat saaret ja saariryhmät, kuten Malediivit, Mauritius sekä Seychellit siintävät monien lomaunelmissa, mutta Thaimaan auringon alle sekä Karibian rannoille suuntautuvista kaukolomista haaveillaan lähes yhtä paljon. Yksittäisistä kohteista Malediivit on selkeä ykköskohde. TOP5-listaan mahtuvat myös Havaiji, Kuuba, Thaimaa sekä Mauritius. Tämä käy ilmi Tjäreborgin asiakaskyselystä, jossa kysyttiin asiakaspaneeliin kuuluvien henkilöiden unelmien kaukokohteista.

Unelmien TOP5 kaukokohteet

  1. Malediivit
  2. Havaiji
  3. Thaimaa
  4. Mauritius
  5. Kuuba

Suomalaiset ovat realistisia unelmoijia, sillä noin 60 prosenttia kyselyyn vastanneista ihmisistä kertoo unelmamatkan olevan kahden viikon mittainen. Yli puolet kyselyyn vastanneista suomalaisista olisivat valmiita sijoittamaan 1000-2000 euroa per henkilö unelmamatkansa lentoihin ja majoitukseen. Myös tältä osin unelmat näyttäisivät olevan suomalaisten saavutettavissa, sillä edullisimmillaan Tjäreborgin reittilentopaketti Intian valtamerellä sijaitseville atolleille maksaa noin tuhat euroa per henkilö.

Unelmien hiekkaranta on palmujen verhoama koralliranta turkoosin meren äärellä. Unelmien kaukoloman hotelli sijaitsee tuolla korallirannalla, ja se tarjoaa All-Inclusive mahdollisuuden lisäksi monipuolisia palveluita. Veden päälle rakennettu bungalow on toiseksi suosituin majoitusvaihtoehto kaukolomalla.

Talven perinteisten pakettimatkojen myynti on lähtenyt kylmän kesän jälkeen myös vilkkaasti liikkeelle. Edullinen ja aurinkovarma Gambia on kasvattanut suosiotaan huimasti. Gambian matkoja on myyty jo 35 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Lyhyesti Tjäreborgin asiakaskyselystä:

Tjäreborgin unelmien kaukolomia käsittelevään asiakaskyselyyn vastasi 2091 asiakaspaneeliin kuuluvaa henkilöä. Asiakaspaneeliin voivat ilmoittautua kaikki matkailusta kiinnostuneet henkilöt ilman, että on matkustanut Tjäreborgilla. Kaukolomakysely suoritettiin 8. – 11.9.2017.