Parhaat maisemat parkkipaikalta tarjoilee.
Parhaat maisemat parkkipaikalta tarjoilee Falasarnan hiekkaranta Kreetalla. Autonvuokraus rotkoistaan ja hienoista hiekkarannoistaan tunnetuksi tulleella saarella ei ole huono idea. Kuva: Lifestyle Media Oy.

Kevät ja syksy on parasta aikaa matkustaa Kreetan monimuotoiselle saarelle, jossa on paljon nähtävää ja myös hienoja rantoja. Lomakohteissa löhöilijät eivät niitä näe.

Kreetan saari on auton vuokranneellekin yllättävän iso, joten ainakaan viikon aikana saaren kiertäminen on turhan hurja kokemus.

elafonisin-hiekkaranta-kreetalla
Elafonisin hiekkaranta ja kristallinkirkas turkoosiin taittuva laguuni Kreetalla on saaren kohokohde. Lähemmäksi Caribian tunnelmaa pääsee vain harvoissa paikoissa Välimeren rannalla.
Balosin laguuni on yksi unohtumattomimpia rantakohteita koko Välimerellä. Rannalle pääsee helpoiten veneretkellä läheisestä Trachiloksen rannikkokylästä. Autoretkeen rannalle yhdistyy patikointi rinnettä pitkin alas rannalle. Kuva: Panoramio.com, Andy_CreteFalsaarna. Kuva: Lifestyle Media Oy. Falasarnan hiekkaranta on yksi parhaista, jos ei tuule voimakkaasti. Kuva: Lifestyle Media Oy.
Matalan rannan tekee kiehtovaksi sen juurelta nousevaan rinteeseen muodostuneet luolat, joita on käytetty asumiseen. Luolaranta sijaitsee aivan Kreetan saaren eteläisimmillä rannoilla. Kuva: Panoramio.com, MethysmenaPrevelin uimarannalle Kreetassa virtaa joki alas rotkosta. Kuva: Panoramio.com, RomanVKreetassakin harvinaisten palmujen koristama Vain hiekkaranta Kreetalla. Kuva: Panoramio.com, JarekH
 
 

Parhaat rannat löytyvät saaren länsipuolelta. Vaikuttavimmat rannat ovat hienohiekkaisia laguuneja. Luoteisrannikolla sijaitseva Balos ja lounaisrannalla sijaitseva Elafonis ovat parhaimmillaan erinomainen syy varata lennot Kreetalle.

Falasarnan hiekkaranta on näyttävä ja hienohiekkainen, muttei tee mitään vau-efektiä niin kuin Balos ja Euroopan Malediiveiksi kutsuttu Elafonis.

Suurin osa suomalaisista majoittautuu saaren lounaisosiin, niin kuin mekin. Mutta jos hotellinne sijaitsee Rethymnonin seudulla, hyvä suunta on matkata kaupungista rotkojen halki suoraan etelään kohti Prevelin kiehtovaa rantaa. Samannimisen rotkon suulla sijaitsevalle uimarannalle virtaa myös joki, joka tekee rannasta tutustumisen arvoisen kohteen. Mukavan automatkan päässä sijaitsee myös palmujen täyttämä rantaerikoisuus nimeltään Vai.

Katso Kreikka.info -sivustolta tarkempia kuvauksia rannoista. Itse käytimme tätä sivustoa Kreetan-matkaa suunnitellessamme ja löysimme mielestämme parhaat rannat.

Kreetan hienoimmat rannat

Balos, Falasarna,  Elafonis,  Paleochora, Frangokastello, Plakias, Preveli, Agios Pavlos, Matala, Tripiti, Mirtos, Chrissin saari, Xerokampos, Kato Zakros, Palekastro, Vai, Agios Nikolaos, Agia Pelagia, Rethymnon,  Kalives,  Stavros

Hakusanat: Kreetan hienoimmat rannat, Kreikan hienoimmat hiekkarannat, Kreetan hiekkarannat