Korsika – Turkooseja laguuneja ja serpentiiniteitä

Vehreällä ja vuoristoisella Korsikan saarella on 120 yli 2000 metrin korkeuteen nousevaa huippua, joista korkein korkein (Monte Cinto) kohoaa 2 706 metrin  korkeudella ja tuhat kilometriä kaunista rannikkoa turkoosin sinisenä säihkyvine luonnonpoukamamineen.

Välimeren saareksi se on monimuotoinen, sillä metsäisestävuoristosta löytyy kymmeniä järviä, vuoristojokia ja koskia vesiputouksineen. Näistä löydät poikkeuksellisen raikkaita ja hienoja uintipaikkoja.

Saarelta löytyy seitsemän luonnonsuojelualuetta ja yksi UNESCOn maailmanperintökohde, Länsiosassa saarta sijaitseva Scandolan luonnonsuojelualue. Scandolan punaiset kalkkikivikalliot nousevat suoraan merestä 900 metrin korkeuteen.

Turkooseja laguuneja

Saari on suojeltu myös rantarakentamiselta. Luonnonrantoja ja rantakallioita löytyy runsaasti ja moni niistä on saavutettavissa vain veneellä.

Yksi saaren tunnetuimmista rannoista on valkeahiekkainen Calvi, jonka vesi on hämmästyttävän kirkasta.

Palombaggian ranta on valittu Sunday Timesin mukaan Euroopan 20 parhaan rannan joukkoon

Rantojen lisäksi saarella on todella paljon nähtävää luontomatkailijalle, joka nauttii patikoinnista tai vaikkapa pyöräilystä.

Kaupunkeja ja vuoristokyliä yhdistävät mutkaiset serpentiinitiet ja autonvuokraus on melkein välttämätöntä ellei aikaa ole rajattomasti käytössä.

Suomesta Korsikaan kannattaa matkustaa Nizzan kautta, josta voi jatkaa lauttamatkalla perille. Toinen vaihtoehto on yhdistää matka naapurisaareen, Sardiniaan lauttayhteydellä.

Vaihtelevan luontonsa ansiosta Korsika onkin saanut ranskalaisilta lempinimen ”kauneuden saari” – Apollomatkat.fi

Rantoja Korsikalla on ympäri saarta ja kaikista hienoimmat ovat tietenkin luonnonpoukamat hiukan kaupunkien ulkopuolella. Veneretket luonnonpuistoon ovat myös yksi Korsikalla tehtävistä asioista. – pamplemousse.fi