Melominen Saimaan alueella Koloveden kansallispuistossa on ainutlaatuinen kokemus kirkkailla laineilla saarien sokkeloissa, kapeissa salmissa ja jyrkkien rantakallioiden vaihtelevissa maisemissa seikkaillen. Koloveden jylhyys on mannerjäätiköm muovaamaa.

Kansallispuiston ympäri kiertävä reitti on 40 kilometriä pitkä ja sen melomiseen kannattaa varata vähintään neljä yötä.

Koloveden kansallispuisto

Jylhä Ukonvuori ja kalliomaalaukset

Esi-isien mystiikkaa ja kivikautisen historian havinaa tarjoava rantautumiskohde. Tunnetuin alueen kalliomaalauksista on ihmishahmo, mutta mieleenpainuva näkymä on myös Ukonvuoren vanha sauvakvartsilouhos.

Jylhät kalliorannat

Kolovedellä järvestä kohoavat jylhät kalliojyrkänteet tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Korkealta kallionlaelta voi ihailla erämaisen taianomaista ja sokkeloista vesistöä. Koloveden parhain näköalakallion löytyisi varmasti Ukonvuoren laelta, mikäli puusto ei estäisi näkyvyyttä.  Muita huimia näkymiä avautuu…..

Saimaalla on paljon mökkiasutusta, mutta myös erämaisia kolkkia. Koloveden sokkeloissa ja Linnansaaren rauhassa melojan tai soutajan alla on juotavan puhdasta sinistä Saimaata kymmeniä metrejä.

Rantaudu autioon saareen

Saimaannorppien bongailu

Sympaattisen ja leikkisäksi kuvaillun saimaannorpan näkeminen omin silmin on varmasti Koloveden melontareitin kohokohta, mikäli sellaisen onnistuu kohtaamaan. Saimaannorppa viettää suurimman osan päivästä vedessä, joten silmän pitää olla tarkkana.

 

Sauno Ruukinrannan saunassa Oravissa

Ruukinrannan saunat

Oravin vierasvenesatamasta löytyy kaksi saunaa, joista on pääsy uimaan ympäri vuoden. Saunoilla järjestämme myös ohjattuja saunayoga ja saunapilates tunteja. Tule avoimelle yoga tunnille alk. 9 €/hlö tai varaa perheelle/ ryhmällesi yksityistunti.

Yleiset saunavuorot 1.6.-31.8. joka päivä:

Aamusauna klo 8.00-9.00 (Sauna 1: naiset, Sauna 2: miehet)

Iltasauna klo 16.00-18.00 (Sauna 1: naiset, Sauna 2: miehet)

Yeiset saunavuorot kuuluvat laituri- ja caravanmaksuun. Muille 5€/ hlö.