Jaakko Selinin rakkaus Kreikkaan alkoi vuosia sitten Pargasta. Viikon mittaiseksi suunniteltua visiittiä jatkettiin useaan kertaan, kun paikka lumosi kävijänsä sitruunapuulaaksoineen ja välittömine ihmisineen. Kreikan saariin tutustuttuaan saarisuosikeiksi nousivat Joonianmeren saaret ja niistä erityisesti Paxos.

Anti Paxos on Joonianmeren saarista pienin. Saaren eksoottinen ranta on nimeltään Voutomi

Jaakko Selin

– Monet Kreikan saarista voivat olla aika karuja, tuulisia ja rannoiltaan kivisiä. Joonianmeren saaret, Korfu, Ithaka, Kefalonia, Lefkas, Paxos ja Zakinthos sen sijaan ovat vehreitä makeavetisine jokineen ja putouksineen, kehuu Jaakko Selin ja jatkaa niiden olevan myös melko epätyypillistä Kreikkaa, sillä venetsialaisten vaikutus mm. arkkitehtuurissa näkyy niillä selvästi.
Joonian saaret kuuluivat 1400-luvulta aina vuoteen 1797 asti Venetsialle. Saarilla on muutenkin mielenkiintoinen historia, sillä ne ovat kuuluneet vuosien saatossa useiden maiden vallan alle, myös Venäjän.

Lautta- ja laivayhteydet toimivat hienosti kaikkialla Kreikan saaristossa, niin myös Joonian saarilla. Oman veneenkin saa vuokrattua helposti, jolloin voi mennä itsekseen tutustumaan saaren moniin kristallinkirkkaan veden valloittamiin poukamiin.

– Liikkuminen vesitse on helppoa. Itsekseen veneillen pääsee mainiosti etsimään salaisia yksinäisiä rantoja ja poukamia, Jaakko paljastaa.

Rannat, kalliot ja upean turkoosi vesi ovatkin niitä asioita, joita loman jälkeen kaihoisasti Kreikasta kaivataan. Joonianmeren saarien rantahiekka on enimmäkseen sileää pikkukiveä, mutta Kefalonia hellii kätköissään hohtavan valkeita, joskin hieman hankalasti löydettäviä hienohiekkaisia rantoja.

– Paxos on suosikkini mm. sen vuoksi, sillä siellä ei ole vielä turhan paljon turismia, mutta palvelut pelaavat silti hyvin.

Vinkki! Tutki Mogonisi saaren luolat, joihin kulkee pieni silta Paxos saarelta. Paxoksen naapurisaarelle Antipaxoselle järjestetään laivaretkiä. Saarella on mahdollista myös telttailla.