viitasen-piia-keikat

Viitasen Piia kävi eräänä syksynä Nepalissa ja osti sieltä Venus-nimisen kitaran. Koska Katmandussa ei ollut sähköjä iltaisin, Piia meni talon katolle ja opetteli soittamaan Venuksella lauluja. Kotiinviemisiksi syntyi nivaska haparoivin sormin soitettuja lauluja. Kotona syntyi nelihenkinen Viitasen Piia -yhtye, c-kasetillinen matkalauluja ja lopulta debyyttialbumi, jonka lämmin vastaanotto löi yhtyeen ällikällä.

Syksyllä 2012 julkaistu albumi keräsi lukuisia loistavia arvioita ja sai mainittavasti radiosoittoa, vaikka kyseessä oli omakustanne. Viitasen Piian nimeä kantava debyytti valittin muun muassa Radio Helsingin viikon aamulevyksi, ja johdatti bändin esiintymään muun muassa YLE:n Aamu-tv:seen sekä klubeille, kahviloihin ja kesäfestivaaleille ympäri Suomen.
Debyytti sai jatkoa joulukuussa 2013, kun Texicalli Records julkaisi ensimmäisen singlen elokuun 2014 lopussa julkaistavalta uudelta albumilta. “Eilen luvattiin lunta (Hoosianna)” nousi Jouluradion toiseksi soitetuimmaksi kappaleeksi.

Viitasen Piian musiikki on yhdistelmä perinteistä tarinankerrontaa, virsimäistä laulelmaa, vinksahtanutta räimettä, helposti lähestyttäviä pop-melodioita tai mitä milloinkin tarinat tuntuvat kaipaavan. Kappaleiden punaisena lankana kulkevat tekstit, jotka piirtävät kuvaa ihmiselämästä kaikessa kauneudessaan ja kauheudessaan.
Uutta “Uni onnesta” -albumiaan Viitasen Piia kuvailee näin: “Uusi levy jatkaa teemallisesti aika lailla siitä mihin ensimmäinen jäi. Levyllä voi nähdä jonkinlaisen läpileikkauksen ihmiselämän koko kirjosta -pieniä kuvia syntymästä kuolemaan ja jotain siltä väliltä. Ehkä se on enimmäkseen elämän tarkastelua sen tietoisuuden valossa (tai varjossa), että kaikki on rajallista. Yritystä nähdä keskeneräisyydessä kauneutta.“

Tapahtumapaikan kotisivut: www.kom-teatteri.fi


Ravintoloita KOM-teatterin ja KOM-ravintolan läheisyydessä

[column col=”1/4″]

Pikkuinen Kim’s Tapas on Suomen vanhin tapasbaari

[/column]


[accordion]

[acc_item title=”Raitiovaunulla tapahtumaan”]1A ja 3 tai 10 lähelle Kim’s Tapas. Katso raitiovaunujen ja bussien reitit ja kaikki aikataulut: www.hsl.fi

[/acc_item]
[/accordion]