[TAPAHTUMA MENNYT]
  TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

mopo-jazz-tampere

Mopo esittää tuoreen Beibe-albuminsa ohjelmistoa.

JAZZ HELSINKI +
Mopo nähtiin levynjulkaisukiertueella Tampereen TTT-Klubilla. Kuva: Lifestyle Media Oy
Mopo nähtiin levynjulkaisukiertueella Tampereen TTT-Klubilla. Kuva: Lifestyle Media Oy

Kotimaisen jazzin eturintamaan rymisten noussut Mopo ja newyorkilaistuneen suomalaiskitaristi Olli Hirvosen kvartettikokoonpano esiintyvät We Jazz -klubilla Kuudennella linjalla lauantaina 12. helmikuuta.

Niin Flow Festivalin kuin Tampere Jazz Happeningin lavoilla riehakkaasti esiintynyt Mopo on monelle nuorelle musiikinystävälle ”se” jazzbändi. Villi ja nuori, niin punkista kuin Suomen luonnosta ammentava trio suuntaa kovaa vauhtia myös ulkomaille. Mopo oli Suomen Young Nordic Jazz Comets -edustaja Tukholmassa kaksi vuotta sitten. Ääni ja vimma on huomattu virallisellakin taholla, sillä Suomen arvostelijain liitto myönsi vuoden 2013 Kritiikin Kannukset -palkinnon yhtyeen.

Mopo julkaisi hiljattain kehutun kakkoslevynsä Beibe ja suomijazzin nuoriin lupauksiin kuuluva Olli Hirvonen tekee harvinaislaatuisen esiintymisen kotimaassaan amerikkalais-tanskalais-hollantilaisen yhtyeensä kanssa. Kumpikin yhtyeistö esiintyy tulevalla klubilla Kuudennen linjan lattiatasossa lähellä yleisöä ”loft jazz” -perinteen hengessä. We Jazz -klubilta tuttuun tapaan loppuillan jazzeista vastaavat We Jazz DJ:t seuranaan National RGB VJ:t. Tapahtuman liput ovat myynnissä Tiketissä.

Mopo kuvailee uutta Beibe-abumiaan kasvutarinaksi. Levy ei ole yhtyeen mukaan pelkkää riemua, vaan heijastelee myös elämän syviä puolia. Näitä teemoja yhtye tutkii lempeällä kädellä. Keskeisiksi käsitteiksi yhtye nostaa mm. ystävyyden, rakkauden, maailman kaoottisuuden, todellisuuspaon, sekä itsensä ja muiden ymmärtämisen. Mopon musiikissa yhdistyvät kaikkien kolmen jäsenen vahvuudet ja energinen keikkayhtye on parhaimmillaan livetilanteessa. Toisen albuminsa jälkimainingeissa Mopo on kansainvälisen läpimurtonsa kynnyksellä. Olli Hirvonen Quartet esiintyy We Jazz -klubilla kokoonpanossa Hirvonen (kitara), Frederick Menzies (saksofoni), Jeff Koch(basso) ja Philippe Lemm (rummut). Suomesta New Yorkiin kotiutuneen Olli Hirvosen (s. 1989) yhtyekavereista Menzies on tanskalainen, Koch amerikkalainen ja Lemm hollantilainen.

We Jazz -klubi on toiminut joulukuusta 2009 alkaen säännöllisesti Helsingin Kuudennella Linjalla esitellen kiinnostavimpia jazz-yhtyeitä ja toimien We Jazzin arvostetun DJ-kollektiivin kotikenttänä. Vuonna 2011 klubi sai osakseen myös virallista tunnustusta, kun yksi sen järjestäjistä ja DJ:stä Matti Nives huomioitiin YLE:n Jazzradion Varjo-Yrjö -tunnustuksella. Perusteluissa klubin toimintaa kiitettiin hyvin kotimaiset jazz-yhtyeet ja alan DJ-toiminnan huomioivaksi. Joulukuussa 2012 We Jazz lanseerasi uutta kotimaista jazzia toimisto-nauhoitusten muodossa esittelevän videosarjansa Live at We Jazz yhteistyössä Unifilm Oy:n kanssa. Vuoden 2013 Flow Festivalin yhteydessä We Jazz DJs isännöi festivaalin Tiivistämö-esiintymistilaa, jonka live-ohjelmisto oli kollektiivin käsialaa. Joulukuussa 2013 We Jazz lanseerasi uuden viikon mittaisen kansainvälisen jazztapahtumansa Helsingissä.

Viime aikoina We Jazz -klubia on huomioitu myös gaala- ja mediarintamalla. Funky Awards -gaalassa We Jazz -klubi arvostettiin vuoden toiseksi parhaaksi tapahtumaksi, tosin yleisön mielestä We Jazz oli vasta kolmanneksi paras. Helsingin Sanomien Nyt-liitteen taannoisessa jazzklubikoonnissa We Jazz mainittiin suosituksena saatesanoin ”muutaman kerran vuodessa siellä voi sinnitellä”.

Huhtikuun We Jazz -klubilla ovet avataan poikkeuksellisesti klo 22.30 Kuudennen linjan alkuillan keikan takia.

Tapahtumatiedot

WE JAZZ, Kuudes linja
La 12.4. klo 22.30 – 04.00
LIVE: Mopo
LIVE: Olli Hirvonen Quartet
We Jazz DJs vs National RGB VJs
12 EUR TIKETTI, ovelta 00.30 jälkeen 6 EUR.

Olli Hirvonen Quartet showtime 23.00 / Mopo showtime 24.00

MOPO
Linda Fredriksson, saksofoni / Eero Tikkanen, basso / Eeti Nieminen, rummut

OLLI HIRVONEN QUARTET
Olli Hirvonen, kitara / Frederick Menzies (DK), saksofoni / Jeff Koch (US), basso / Philippe Lemm (NL), rummut