Teurastamon alueella toimiva The Helsinki Distilling Companyn pitkään ja hartaasti odotettu Tislaamo – Distillery Bar tarjoilee laadukkaiden juomien lisäksi ruokaa valomerkkiin asti – nyt myös jazzia.

Tislaamo – Distillery Bar tapahtumissa

Tapahtumia ei löytynyt näillä hakuehdoilla

Tislaamon baarissa on tarjolla on täysi kattaus HDCO:n omia tuotteita tutuista juomista sesonkituotteisiin, laaja valikoima muiden valmistajien viskejä ja ginejä, ja lisäksi asiakkaat pääsevät maistelemaan muun muassa huipputasoista tequilaa ja mezcalia. Juomat tulevat sekä tunnetuilta valmistajilta että hyvätasoisilta pientuottajilta. Jatkossa valikoimaa on tarkoitus laajentaa omalla maahantuonnilla. Oluet ovat luonnollisesti lähipanimoilta ja huolella valitut viinit tarjoillaan magnum-pulloista.

– Oman baarin perustaminen on ollut suunnitelmissamme alusta pitäen. Tila on upea ja saamme esiteltyä tuotteitamme asiakkaille. Mutta meille on myös tärkeää, että baarimme ei ole pelkkä showroom, vaan täysimittainen cocktailbaari, jossa on tarjolla myös juomiemme laatua vastaavaa ruokaa. Tavoitteenamme on luoda maailman paras tislaamobaari!, kertoo Kai Kilpinen, The Helsinki Distilling Companyn perustajaosakas.

Kekseliäästä cocktaillistasta huolehtii baaria luotsaava Noora Nyrhilä , joka on saavuttanut mainetta mm. baarimestarien SM hopeamitalistina 2016. Baarimestaritiimiltä  löytyy aiempaa osaamista niin Kämpin baarista kuin Lady Moonistakin.

Tislaamon keittiöstä vastaavat Ron Gentile ja Markus Kauppinen, jotka ovat työskennelleet useissa Michelin-tähdillä rankatuissa ravintoloissa niin Suomessa kuin maailmallakin. Ruokaa Tislaamon keittiöstä saa aina valomerkkiin asti, joka tulee viikonloppuisin klo 01.30. Asiakaspaikkoja Tislaamossa on 120.

Ravintolatilan rakentaminen Museoviraston suojelemaan rakennukseen ei ollut yksinkertaista, mutta lopullinen tulos on esteettisesti viehättävä. Kaupungin teurastamon entisen lämmönjakelukeskuksen isot ikkunat on kunnostettu käsityönä ja toisen kerroksen seinien raakabetonipinta ja vanhat kaakelit on säästetty muistuttamaan rakennuksen menneisyydestä. Kauniisti patinoituneet Ilmari Tapiovaaran Domus-tuolit tuovat kodikasta tunnelmaa.

Dj-kulman vierestä pääsee kurkistamaan suuren ikkunan kautta alakerran tislaamoon, jossa valmistetaan muun muassa HDCO:n palkintoja niittänyttä Helsinki Dry Giniä ja ruisviskiä.

Ginin resepti lähes kerralla nappiin
Reseptiikasta vastaava tislaajamestari Mikko Mykkänen oli suunnitellut ginireseptin niin hyvin, että ensimmäinen tislaus oli jo hyvin lähellä haluttua lopputulosta. 30. lokakuuta 2014 Helsinki Distilling Company pullotti Teurastamolla ensimmäiset parisataa pulloa. HDCO:n gini on roteva, tasapainoinen, miellyttävän sitruksinen ja kukkainen. Pohjoismainen fiilis tulee puolukasta.

Kuvat: The Helsinki Distilling Company