Yksinäisten kaupunki

  ke 23.10.
  19:00
  Kapsäkki | Hämeentie 68, Helsinki | iCal

  Yli puoli miljoonaa suomalaista kärsii yksinäisyydestä joten yksinäisyys on jo kansansairaus. Yksinäisten kaupunki kertoo siis meistä, tästä maasta ja tästä kaupungista. Se kertoo kaduista, joilla yksinäisyys kulkee, asunnoista jotka yksinäisyys on vallannut, ihmisistä, jotka yrittävät selvitä elämästään.

  Yksinäisten kaupunki kutsuu kylään, avaa oven toivolle ja tahtoo valaa uskoa ihmisiin ja siihen, että meillä on mahdollisuus kohdata toisemme.

  Yksinäisten kaupunki on läpisävelletty matka läpi kaupungin, jossa ihminen on ihmistä vailla. Se on uutta suomalaista musiikkiteatteria, draamallinen konsertti, kohtaamispaikka.
  Yksinäisten kaupunki ei ole aiheestaan huolimatta synkkä eikä surkea, sillä siellä missä ihmistä lähemmin tarkastellaan, on aina myös aihetta nauruun. Yksinäisten kaupunki on säveltäjä Jukka Nykäsen ja kirjailija Eppu Nuotion viides yhteinen teos ja sen ohjaa musikaalin Grand old man Kurt Nuotio.

  Käsikirjoitus: Eppu Nuotio
  Sävellys: Jukka Nykänen

  Ohjaus: Kurt Nuotio
  Lavastus ja puvustus: Sanna Pelliccioni
  Koreografia: Johanna Elovaara
  Esiintyjät: Emmi Hatjasalo, Ari-Matti Hedman, Veera Railio ja Mikael Saari
  Muusikot: Jukka Nykänen – piano, Siljamari Heikinheimo – viulu, ja
  Senja Rummukainen – sello.

  Kesto: n 1 h 15 min, ei väliaikaa


  Tapahtuma


  Yksinäisten kaupunki
  Päivä: ke 23.10.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 29-24

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Kapsäkki
  Kapsäkki
  Hämeentie 68
  Helsinki

  Hämeentie 68
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kamppi


  Musiikkiteatteri Kapsäkki on Helsingin Vallilassa sijaitseva kulttuurikeskus, jonka ohjelmisto koostuu kaiken ikäisille katsojille suunnatuista musiikkinäytelmistä, konserteista ja klubeista. Kapsäkki on enemmän kuin teatteri: 200-paikkaisen teatterisalin lisäksi Kapsäkin yhtyedessä toimii myös Ravintola Kapsäkki, joka tarjoilee juomaa ja ruokaa.

  Paikka on aiemmin tunnettu myös elokuvateatterina. Rakennuksen historia luo yhteyden 1950-luvun suomalaisen designin kulta-aikaan, jota on kunnioitettu myös sisustuksessa. Ravintola isoine erkkeri-ikkunoineen elävöittää Vallilan katukuvaa.

  Samassa talossa toimiva Kapsäkki on taiteilijoiden muodostama osuuskunta, joka on palkittu aiemmin mm. Onnimanni -palkinnolla (2002), Yle:n Vuoden musiikkiteko palkinnolla (2004), Kordelinin palkinnolla (2010) ja Helsingin kulttuurilautakunnan kunniamaininnalla (2009).

  Kapsäkin jäsenistö koostuu musiikki- ja teatterialan ammattilaisista. Jäseniä osuuskunnassa on 35, mutta palkkalistoilla on vuosittain n. 150 taidealojen freelanceria, seitsemän kuukausipalkkaisen työntekijän lisäksi. Kapsäkki onkin merkittävä työllistäjä taidealalla. Kapsäkin jäseniä ovat mm. Pianisti Iiro Rantala, oopperalaulaja Juha Kotilainen sekä näyttelijät Paavo Kerosuo ja Maria Ylipää. Teatterinjohtajana toimii laulaja Reetta Ristimäki.

  Vuonna 2000 perustettu Kapsäkki Osuuskunta perustettiin tarpeesta luoda omintakeista laadukasta suomalaista musiikkiteatteria yhdistämällä tasapainoisesti musiikin ja teatterin freelance-ammattilaisten voimat. Kapsäkin tuotannon kulmakivi ovat kotimaiset kantaesitykset, joista suuri osa on suunnattu lapsille ja koko perheelle. Kapsäkki tunnetaan ennen kaikkea musiikkiteatterin uudistajana ja edelläkävijänä. Kapsäkki on toiminut Helsingin Vallilassa omissa ravintolanäyttämön ja teatteritilan käsittävissä tiloissaan syksystä 2009 lähtien. Kiertuetoiminnan jatkuminen mahdollistaa näyttämöteosten sekä konserttiohjelmien levittämisen kautta maan.

  Metrolla tapahtumaan
  Kapsäkkin on 250 metriä Sörnäisten metroasemalta koiliseen


  Kaukoliikenteen linja-autoasemalta tapahtumaan
  Kampin linja-auto-asemalta 3,8 km Kapsäkille. Suositeltava jatkoyhteys metrolla tai raitiovaunulla.


  Rautatieasemalta tapahtumapaikalle
  Rautatieasemalta n. 3 km Kapsäkille. Suositeltava jatkoyhteys metrolla tai raitiovaunulla.


  Raitiovaunulla tai paikallisbussilla tapahtumaan
  Raitiovaunut 7A ja 7B pysähtyvät ravintolan edustalla, 6 ja 8. Sörnäisten metroaseman jälkeen. Katso raitiovaunujen ja bussien reitit ja kaikki aikataulut: www.hsl.fi

   

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan