Yksi lensi yli käenpesän

ti 19.6.
19:00
Ryhmäteatteri, Suomenlinnan kesäteatteri | Suomenlinna, Helsinki | iCal

Aikamme tunnetuimpiin klassikoihin kuuluva ja teemoiltaan ajankohtainen Yksi lensi yli käenpesän nähdään Juha Kukkosen ohjaamana Suomenlinnan kesäteatterissa kesällä 2018.

Robin Svartström on pääosissa hillittömän hauskassa, mutta realistisuudessaan myös vakavassa kuvauksessa mielisairaalan arjesta, jossa demokratian nimissä valtaa käytetään häikäilemättömästi heikoimpia kohtaan.

Yhteiskuntaan sopimattomaksi luokiteltu entinen vanki Randle P. McMurphy lähetetään mielisairaalaan diagnisoitavaksi. Laitoksen säännöt ja rutiinit eivät sovi auktoriteettivastaiselle ja säännöistä piittaamattomalle McMurphylle, joka onnistuukin herättelemään osaston muita potilaita hauskanpitoon ja kyseenalaistamaan vanhoja toimintatapoja.

Osaston vahvinta auktoriteettiä, ynseän manipuloivaa hoitaja Ratchedia esittää Minna Suuronen. Roolihahmo ei kaihda keinoja pitääkseen järjestyksen osastollaan haluamallaan tavalla. Ratchedin ja McMurphyn välistä tahtojen taistelua lähietäisyydeltä seuraa tarkkanäköinen kuuromykkä Robert Kockin näyttelemä potilas Päällikkö Bromden.

Kukkosen ohjaus on vahvasti tässä ajassa kiinni. Se kunnioittaa alkuperäistä tekstiä ja sen henkeä, herkuttelee teoksen satiirimaisuudella ja nasevalla huumorilla, mutta myös nostaa vahvasti esiin teoksen yhteiskuntakriittiset teemat, jotka ovat vielä 54 vuotta romaanin julkaisun jälkeenkin ajankohtaisia.

Svartströmin, Suurosen ja Kockin lisäksi muissa rooleissa nähdään Wanda Dubiel, Tommi Eronen, Amira Khalifa, Tiia Louste, Mikko Penttilä, Alex Anton (TeaK), Jutta Järvinen (TeaK) ja Aapo Puusti (TeaK).

Ken Keseyn romaanin pohjalta näytelmäksi sovittanut Dale Wasserman
Suomennos Sami Parkkinen
Ohjaus Juha Kukkonen
Lavastus Janne Siltavuori, Valosuunnittelu Ville Mäkelä
Äänisuunnittelu Jussi Kärkkäinen
Pukusuunnittelu Ninja Pasanen
Maskeeraussuunnittelu Ari Haapaniemi


Tapahtuma


Yksi lensi yli käenpesän
Päivä: ti 19.6.
Aika: 19:00
Hintaluokka: 22,50 Ticketmaster.fi

Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


TapahtumapaikkaRyhmäteatteri, Suomenlinnan kesäteatteri
Suomenlinna
Helsinki

Suomenlinna
Helsinki

Ravintolat läheisyydessä

Hotellit läheisyydessä

Kartta latautuu...

KOHOKOHTIA

  • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan