WE JAZZ 2022

  239

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  Nykyjazzin kovimmat nimet meiltä ja muualta muuttavat Helsingin kansainvälisen huipputason jazzkaupungiksi tapahtumassa, jota usein syystäkin kutsutaan installaatioksi ja utopiaksi. Monia jazzin tyylisuuntia heijastelevat konsertit järjestetään ympäri kaupunkia erilaisissa yllättävissäkin tiloissa.

  We Jazz ottaa ensimmäisenä talon ulkopuolisena järjestäjänä Kulttuuritehdas Korjaamon kokonaan haltuunsa ja luvassa on MEGAPLÄJÄYS, jossa voi kuulla miltä jazzmusiikki kuulostaa nyt ja kohta monissa eri ilmenemismuodoissaan. Illan aikana kuulemme paljon ensiesityksiä, sekä jo olemassa olevilta että täysin uusilta kokoonpanoilta. Ilta on rakennettu hyväksi valinnaksi kenelle tahansa, joka haluaa yllättyä ja inspiroitua. Toimii myös ilman ennakkovalmistautumista, kutsu on avoin.

  Valley Of Search -levymerkki tuo We Jazziin kaikki artistinsa, joten voimme tässä yhteydessä puhua Valley Of Search -festivaalista osana We Jazzia. Alan Braufman on New Yorkin 1970-luvun “loft-skenen” merkkihahmoja, jonka musiikki on jäänyt suhteellisen tuntemattomaksi – syyttä! Onneksi uudelle levymerkille nimen antanut albumi Valley Of Search (1975) on julkaistu uudelleen ja sittemmin pihalle on tullut myös uusia Braufman-äänityksiä. Festareilla Braufman esiintyy ainutlaatuisen “suomalaisbändin” kanssa, jossa mukana ovat basisti Ville Herrala ja rumpali Joonas Leppänen. Vibrafonisti Patricia Brennan esiintyy soolona, ja Valley Of Search -kokonaisuuden täydentää ruotsalainen elektronisen musiikin tekijä Tomas Nordmark. Levymerkin pomo Nabil Ayers on osana päiväohjelmaa haastattelun merkeissä ja lisäksi hän on luvannut kertoa sanasen kustakin esiintyjästä illan aikana.

  Brittipianisti Alexander Hawkins tunnetaan monista eri yhtyeistä (mm. Ethio-legenda Mulatu Astatken nykybändistä!), mutta tällä kertaa hän on tuonut mukanaan ainoastaan itsensä. Flyygeli tarjotaan talon puolesta. Tästä kahden elementin yhdistelmästä tulee maaginen konserttielämys.

  Pianisti Anni Kiviniemi esittelee suomalais-norjalaisen trionsa, joka valmistelee parhaillaan debyyttialbumiaan We Jazz Recordsille. Julkaisu keväällä 2023, kuule tulevaisuuden musiikki jo nyt!

  Carl Stone on ollut paljon yhteyksissä We Jazzin kanssa ennen festaria julkaistavan We Jazz Reworks Vol. 2 -albuminsa myötä. Eli käytännössä We Jazz päästi elektronisen musiikin pioneerin mellastamaan arkistoihinsa ja tulokset ovat upeita. Nyt saatavilla myös livenä. Carl Stone kertoo musiikistaan osana Korjaamon päiväohjelmaa.

  FIRE! on instituutio. Timantinkova kolmikko, joka ansaitsee ALL CAPSIT ja vielä huutomerkin sisältävän nimensä kerta toisensa jälkeen. Koko kolmikko on mahtava, mutta erityisenä merkkitapauksena voidaan pitää fonistilegenda Mats Gustafssonin saapumista We Jazz -festivaalille ensi kertaa. FIRE! kertoo musiikistaan osana Korjaamon päiväohjelmaa, kun yhtyeeltä koetaan harvinainen bändiworkshop. Nyt illalla luvassa käytännön toimintaa, eli keikka.

  Brooklynilainen Jason Nazary palaa We Jazziin mielessään uudet musiikilliset seikkailut. We Jazz julkaisi Nazaryn Spring Collection -albumin taannoin.

  Saksofonisti Jussi Kannaste on eräs niitä keskeisiä jazznimiä, jotka eivät vielä ole julkaisseet selkeää “liiderilevyä”. No nyt sellainen on tulossa, ja millä upealla bändillä. Huhhuh! Tämä on yhtyeen ensiesitys, levyäkin siis pian, julkaisijana We Jazz.

  Saksofonisti Marthe Lea saapuu Norjasta. Hän levyttää mainiolle Motvind Records -levymerkille, jota kannattaa seurata muutenkin.

  [Ahmed]-yhtyeen Pat Thomas jää Helsinkiin edellisiltaisen keikkansa jälkeen ja esiintyy nyt soolona. The Elephant Clock Of Al Jazari (2019) on soolopianismin merkkiteos, ja muutenkin. Jotain sellaista luvassa siis, mutta varmaan jotain ihan uutta.

  Teppo Mäkysen eli Teddy Rokin Atonal Drums esittää nyt vain kerran aiemmin kuulluun uuden live-settinsä, jossa kokoonpano on kasvanut puolella, eli on nyt kaksihenkinen. Musa: toimii.

  Berliiniläisrumpali Tilo Weber on osalle yleisöstä tuttu Y-OTIS-yhtyeestä. Tällä kertaa Tilo esittelee mahtavan Four Fauns -yhtyeensä ja vielä lisäksi jännittävää on se, että tämä versio bändistä esiintyy nyt ensi kertaa. Mukana myös suomalaisväriä.


  Tapahtumat > Jazz


  WE JAZZ 2022
  la 3.12.
  19:00
  Hintaluokka: Useita lipunhintoja Tiketti.fi
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka  KOHOKOHTIA

  to 2.2. - su 5.2. Docpoint 2023 dokumenttielokuvafestivaaliHelsinki, useita tapahtumapaikkoja
  pe 3.2. IHKUn karaokeIhku Helsinki
  pe 3.2. - su 5.2. MP 23 MoottoripyörämessutHelsingin Messukeskus
  pe 3.2.10:00 KOLME PIENTÄ PORSASTANukketeatteri Sampo
  pe 3.2.11:00 Hans Op de Beeck: Hiljainen paraatiAmos Rex
  pe 3.2.11:00 Musiikkimuseo Fame: Myyttien sinfoniaMusiikkimuseo Fame
  pe 3.2.15:00 Two Moons: Sid Hille ja Mikko IivanainenTemppeliaukion kirkko
  pe 3.2.18:00 - 23:59 Ravintola Oivan karaokeRavintola Oiva
  pe 3.2.18:00 Red Nose Company: MieletönKanneltalo
  pe 3.2.18:30 Saikkua, kiitos!Studio Pasila, Helsingin kaupunginteatteri [ESITYKSET]
  pe 3.2.19:00 Brechtiä jokanaiselle -musiikkinäytelmäKapsäkki
  pe 3.2.19:00 CarmenKansallisooppera
  pe 3.2.19:00 com-passionTeatteri Jurkka
  pe 3.2.19:00 Ensimmäinen tasavaltaKansallisteatteri
  pe 3.2.19:00 HKO: Yön lauluMusiikkitalo
  pe 3.2.19:00 Jenni-Elina von Bagh: As time goes byZodiak Stage, Kaapelitehdas
  pe 3.2.19:00 KokoTeatteri: MiesviikkoKoko Teatteri
  pe 3.2.19:00 Kyläjazz: Shane MacKenzie ja Ilkka JoronenKylä Baari & Kahvila, Sokos Hotel Tripla
  pe 3.2.19:00 Lumo CompanyCirko
  pe 3.2.19:00 Näytelmä joka menee pieleenHelsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämö
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Lisää samanlaisia tapahtumia
  JAZZ TAMPERE | JAZZ HELSINKI
  Jazz-, blues-, roots- ja etnomusiikkitapahtumien kohokohtia Tampereella ja Helsingissä.