Viapori Jazz

  194
  Jukka Perko jazz Helsinki
  ti 23.8. - su 28.8.
  Suomenlinna | Suomenlinna, Helsinki | iCal

  Todella pitkäksi venähtäneen poikkeusajan jälkeen on aika kokoontua poikkeuksellisen hienolle festivaalille juhlistamaan Viapori Jazzin väliin jäänyttä kahdennettakymmenennettä jazzjuhlaa!

  VIAPORI JAZZ 2022
  TIISTAI 23.8.
  Perko/La Viapori Jazz -konsertti
  Tenalji von Fersen K18
  klo 19:00
  Jukka Perko saksofonit
  Mikko Perkola laulu, viola da gamba, elektroniikka
  Mamba Assefa lyömäsoittimet
  Saksofonisti Jukka Perkon ja gambisti-laulaja Mikko Perkolan musisoinnissa kohtaavat eri tyylit ja aikakaudet kun kirkkaita 1600-luvun luuttulauluja ja tuoreempia Eppu Normaalin hittejä liimataan yhteen savuisella jazzilla ja viimeistellään suomalaiskansallisilla mausteilla. Kokonaisuuden aateloi Mamba Assefan värikylläinen lyömäsoitinpaletti. Rakkautta on ihmetelty läpi vuosisatojen, ja ihmetellään tänäkin iltana barokin ja nykypäivän, akustisen ja sähköisen välisten jännitteiden kokonaisuudessa, joka pitää kuulijat otteessaan konsertin alusta loppuun. Tämä on koettava!
  KESKIVIIKKO 24.8.
  Veden päällä ja alla K18
  Emma Salokoski & Jarmo Saari
  Tenalji von Fersen
  klo 19:00
  Emma Salokoski laulu
  Jarmo Saari kitara
  Emma Salokosken hienostunut ääni ja Jarmo Saaren kuulas kitarismi soivat sävykkäästi Fersenin jylhässä holvistossa Viapori Jazzissa. Tässä konsertissa ei kuulla solisteja ja säestäjiä vaan tasavertaisten muusikkojen runollista ja virtuoottista musisointia.
  Tervetuloa vaipumaan Salokosken ja Saaren virittämään lohdulliseen musiikilliseen verkkoon kesän jättäessä meille haikeita jäähyväisiään.
  TORSTAI 25.8.
  Yllätyskonsertti K18
  Tenalji von Fersen
  Klo 19:00
  Pandemia-ajan aiheuttaman elävän musiikin vakavan puutostilan seurauksena saattaa kesällä 2022 ilmetä väestötason valinnanvaikeutta: mihin konserttiin mennä? Panostaako Ellingtoniin vai Elgariin? Hakeutuako Parker- vai Puu-konserttiin? EI HÄTÄÄ: nyt on nimittäin täsmäkonsertti tarjolla kaikille päätöksentekoa karttaville kansalaisille! Ei enää empimistä Paulojen V ja K välillä, ei hinta-laatu-suhteen pohdiskelua lippuluukulla: tilaat vain tiketit ja tähtäät seitsemäksi Ferseniin korvat höristen kuuntelemaan Viapori
  Jazzin perinteisesti ensimmäiseksi loppuun myyvää yllätyskonserttia!

  PERJANTAI 26.8.

  Äänikylpy -S-
  Ona Kamu äänimaljat
  Myllysali
  klo 17:00
  Työviikon päätteeksi on luvassa erityisen rentouttava irtiotto arjesta Ona Kamun johdolla. Aika pysähtyy, kun tämä näyttelijänä ja laulajanakin tunnettu taiteilija soittaa vaikuttavia värähtelyjä tuottavia äänimaljoja Myllysalin kauniissa ja pitkässä kaiussa. Aloita viikonloppusi meditatiivisella äänikylvyllä Suomenlinnan linnoituksen taikapiirissä!
  PERJANTAI 26.8.
  Tribuutti Herb Alpertille K18
  Tero Lindberg & Tijuana GT
  Tenalji von Fersen
  klo 19:00
  Tero Lindberg trumpetti
  Jay Kortehisto pasuuna
  Arttu Takalo vibrafoni
  Varre Vartiainen kitara
  Harri Rantanen basso
  Anssi Nykänen rummut
  Perjantai-illan huumaa on luvassa vanhassa jauhovarastossa Tero Lindbergin tihkuttaessa trumpetistaan hunajaisia säveliä Fersenin holvistojen alla. Yli miljoona katsojaa Youtubessa kerännyt Lindberg supermuusikoista koostetuine orkestereineen kärrää kuulijat Tijuanan tilataxilla 60-luvulla maailman hurmanneen Herb Alpertin suurten hittien pariin. Oi niitä aikoja, kun yhtye ilman laulajaa saattoi tahkota rahaa!
  Yksinäinen härkä! Lemmenliemi no 9! Hunajan maku!
  LAUANTAI 27.8.
  Olympiaadi Suomenlinnalle -S-
  Suomenlinnan sotamuseo
  Klo 15:00
  Tommy Lindgren sanataide
  Tatu Rönkkö lyömäsoittimet, elektroniikka
  Jukka Perko saksofonit
  Olympialaiset 1952 toivat Suomeen modernia arkkitehtuuria, uusia virvokkeita ja – mikä tärkeintä — lauttayhteyden Suomenlinnaan. Nyt tätä uuden aikakauden alkua muistellaan julkisen liikenteen kantaman päässä linnoitussaaremme Sotamuseossa. Se on juuri oikea paikka rap-artistin ja urheilutoimittaja Tommy Lindgrenin pohtia olympialaisten hengessä sitä, mikä tekee urheilijasta sankarin! Ja kenelle urheilijan sankaruus kuuluu? Lyömäsoitintaiteilija Tatu Rönkkö ja saksofonisti Jukka Perko tuovat teokseen musiikillisen kaleidoskooppinsa kautta pyöräytettyä mm. vuoden 1952 suosikkimusiikkia, ja vievät kuulijat ihailemaan sodan jälkeen alkaneen uuden ajan modernismin ihmeitä matkalla Helsingin olympialaisten tunnelmasta tähän päivään.
  LAUANTAI 27.8.
  Jazz & Dikter – Claes Andersson in Memoriam K18
  Tenalji von Fersen
  klo 18:00
  DJ Bunuel puhe
  Riitta Paakki piano
  Kaisa Mäensivu basso
  Reiska Laine rummut
  Runoilija, humanisti, psykiatri ja muusikko Claes Andersonin taide on pääosassa Viaporin lauantain alkuillan konsertissa Riitta Paakin trion versioidessa antaumuksella Anderssonin suosikkikappaleita. Sana- ja säveltaide kohtaavat Viaporin lauantai-illassa, kun radioäänenäkin tunnettu DJ Bunuel lukee musiikin ohessa kaivatun kulttuuripersoonan runoja.
  LAUANTAI 27.8.
  Timo Brass Band K18
  Tenalji von Fersen
  klo 21:00
  Esa-Pekka Tupala pasuuna
  Aapo Wiksten trumpetti
  Danila Pushin trumpetti
  Lassi Silventoinen altosaksofoni
  Sami Leponiemi tenorisaksofoni
  Casimir Ekman baritonisaksofoni
  Ville Niemelä/ Sanna Sadeharju sousafoni
  Oskari Auramo/ Aleksi Ylimäki lyömäsoittimet
  Jalanvipatustakuu on voimassa lauantai-illan iltamissa Timo Brass Bandin astuessa Fersenin lavalle. Tämä raikas ja urheilullinen kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt kokoonpano lupaa tanssia karvaisten apinoiden lailla ja vetää yleisön vastustamattomasti mukanaan kuumaan menoonsa. Jos olet kaivannut jotain energistä, trendikästä ja freesiä, tämä illanvietto on sinulle!
  SUNNUNTAI 28.8.
  Kaanaanmaa 20 vuotta -S-
  Jukka Perko & Virtuosi di Kuhmo
  Suomenlinnan kirkko
  klo 15.00
  Suomalaisten sydämiä syvästi koskettanut Jukka Perkon ja Virtuosi Di Kuhmon virsialbumi Kaanaanmaa täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Viapori Jazzin päätöspäivänä albumin rakkaudella uudelleensovitetut uljaat melodiat täyttävät sielun sopukat helähtäessään soimaan Suomenlinnan kirkossa. Vuosisataiseen verenperintöömme kuuluvien virsien kaikuessa myös agnostikkojen on helppo uskoa enkeleihin.

  Tapahtumat > Festivaalit


  Viapori Jazz
  ti 23.8. - su 28.8.
  Hintaluokka: Useita hintoja
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Suomenlinna

  Suomenlinna
  Suomenlinna
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Hakaniemi


  Suomenlinna on historiallinen merilinnoitus ja Unescon maailmanperintökohde. Linnoitus on Suomen suosituimpia matkailukohteita, jossa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää. Suomenlinna on myös Helsingin kaupunginosa, jossa asuu noin 800 helsinkiläistä.

  Suomenlinna KOHOKOHTIA

  ti 23.8. - su 28.8. Viapori JazzSuomenlinna