Vendetta Teatteri ft Decent Women – Out of the Box

  52

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  to 23.9.
  Forum Box | Ruoholahdenranta 3 A, Helsinki | iCal

  Feministinen improvisaatioteatteri Vendetta ja Decent Women -teos yhdistävät voimansa ja jumppaavat patriarkaatin korruptoimia mieliään syksyn 2021 esityksessä Out of the Box. Teoksessa käsitellään tasa-arvoa ja naisen paikkaa maailmassa improvisaation ja tanssi- ja nykytaiteen keinoin.

  Miten tälläinen ennen kaikkea komediallisena tunnettu muoto sopii esitykseen Out of the Box?

  – Se tässä kiinnostavaa onkin, että miten haitalliset representaatiot ja stereotypiat ovat ylitettävissä näyttämötaiteen lajissa, joka pitkälti perustuu totutuille tavoille, tunnistettavuudelle ja hyvässäkin mielessä stereotypioille!, kertoo Salatut Elämät -sarjastakin tuttu näyttelijä Tuuli Mattila, ja naurahtaa:

  – Tässä saa tosi usein ihan itsensäkin kiinni omista kankeista ajatuksistaan!

  Näyttelijä, kirjoittaja Anna Andersson nyökkää.

  – Todellakin! Meille valkoisina, keskiluokkaisina cis-naisina on hyvä miettiä sitä, miten itse olemme yhteiskunnan ja aikamme tuotteita ja missä meillä on työstettävää asenteissa. Ja tälläiset asiat nousevat esiin, kun tehdään teatterimuotoa, missä alitajunnan avulla tuodaan sisältöä lavalle. Välillä sitä on ihan, että kääk!

  Työryhmä tunnistaa myös omat etuoikeutensa, ja haluaakin esityksessä porautua tasa-arvon ja tasavertaisuuden aiheeseen syvemmälle.

  – Improvisaatioesitykset ovat toki usein hulvattoman hauskoja, mutta maailmalla nähdään myös paljon draamaa improvisoituna. Me halusimme nyt lähteä selvittämään sitä miten improvisaation kautta voidaan tutkia feminististä ja monitaiteellista teatteria, näyttelijä Outi Ikonen toteaa.

  – Haemme koko ajan uusia tapoja ja yhteistyömahdollisuuksia tutkia feminististä taidetta. Siksi yhdistimme ilolla voimamme Decent Women -teoksen kanssa, kansainvälisillä työkentillä työskennellyt näyttelijä Anna Korolainen Crevier pohtii.

  – Eikä draama saatika feministinen teatteri poista tietenkään sitä, etteikö esityksestä voi löytyä huumoria. Sehän se vanhanaikainen ajatus on, etteivät feministit voi olla hauskoja. Tai naiset ylipäätään, näyttelijä ja koomikko Ulla Virtanen nauraa. Koko porukka remahtaa nauramaan kovaäänisesti.

  Decent Women on kahden taiteilijan muodostaman työryhmäteos, jossa jäsenenä ovat tanssitaiteilija ja koreografi Hanna-Maija Pääkkönen sekä nykytaiteilija Katriina Haikala. Teoksen kautta he ovat käsitelleet yhteiskunnan naisille sallimaa tilaa ja hyväksyttyä käytöstä.

   

  Improvisaatioteatteri Vendettan ja Decent Women -teoksen

  Out of the Box -esitykset

  Forum Boxissa, Helsingissä

  La 18.9.2021 klo 19:00

  To 23.9.2021 klo 19:00

  Ma 27.9.2021 klo 19:00

  https://www.vendettateatteri.com


  Tapahtumat > Stand up


  Vendetta Teatteri ft Decent Women – Out of the Box
  to 23.9.
  19:00
  Hintaluokka: 33,50
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  Forum Box
  Ruoholahdenranta 3 A
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kamppi


  Forum Box on taiteilijavetoinen kulttuuritila, jossa järjestetään kuukausittain vaihtuvia korkeatasoisia kuvataidenäyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia. Museon ja perinteisen gallerian välimaastossa toimiva Forum Box tuo esiin ajankohtaisia kotimaisia ja ulkomaisia kuvataiteilijoita, sekä antaa eri alojen taiteilijoille mahdollisuuden koetella rajojaan vapaasti. Forum Boxin toiminnan takana on yli 80 suomalaista eturivin taiteilijaa ja kulttuurin kentällä toimijaa.

  Forum Box KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan