Tuomo & Markus – Game Changing

  511

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  pe 3.2. Aika: 20:00
  G Livelab Helsinki | Yrjönkatu 3, Helsinki | iCal

  Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostaman Tuomo & Markus  -jazzvoimaduon viivästynyt tupla-albumi Game Changing julkaistaan viimein kolmen spesiaalikeikan saattelemana tammikuussa 2023. Keikat nähdään julkaisua seuraavina viikkoina Helsingin ja Tampereen G Livelabeissa sekä Espoon Louhisalissa.

  Pitkään odotettu Tuomo & Markus: Game Changing on paitsi musiikilliselta anniltaan, myös äänitystekniikaltaan kansainvälinen erikoistapaus. Neljän vuoden ajan työstettyä albumia on jo ennakkoon hehkutettu kansainvälisissä medioissa, muun muassa englantilainen RnR Magazine ylisti neljän tähden arviossaan: “Tuotanto ja sovitukset ovat mahtavia, hienovaraisen ylellisiä, jotain mitä Joe Boyd teki Nick Draken kanssa viisikymmentä vuotta ennen tätä”.
  Tuomo & Markus konsertoi Helsingissä. Kuva: Tero Ahonen
  Tuomo & Markus konsertoi Helsingissä. Kuva: Tero Ahonen
  Albumilla vierailee monialainen ja kansainvälinen muusikkokaarti, mukana ovat muun muassa Tom Waitsin luottokitaristina tunnettu Marc Ribot, palkittu kansanmuusikko Pekko Käppi sekä maineikas kalifornialainen tuottaja-artisti Jonathan Wilson, jonka studiolla Los Angelesissa valtaosa levyn materiaalista purkitettiin. Trumpettia levyllä soittaa Verneri Pohjola, joka on vieraillut voimaduon keikoilla ja ulkomaankiertueilla jo useiden vuosien ajan.

  Tuplavinyylinä ja digipack-CD:nä julkaistava Game Changing on myös Suomen ja maailman ensimmäinen analogisesti tuotettu Dolby Atmos -albumijulkaisu. Immersiiviseen pioneerityöhön osallistuivat aktiivisesti miksaaja Tommi Vainikainen, nauhasiirrot tehnyt Väinö Karjalainen sekä monikanavamasteroinnista vastannut Svante Forsbäck. Dolby Atmos -versio Game Changing albumista ilmestyy tammikuussa Apple Music, Amazon Music HD ja Tidal -suoratoistopalveluihin.
  Iisakinkirkkomainen tuotantoprosessi koki matkan varrella useita dramaattisia käänteitä. Ensimmäisiä äänityssessioita levylle taltioinut amerikkalainen ääniteknikko Ed Ackerson menehtyi syöpään syksyllä 2019. Levyn tuotantoa ja julkaisua ovat viivyttäneet sittemmin koronapandemia ja viime syksyn vinyylituotantoseisokit maailmalla.
  ”On aika paradoksaalista, että meidän uusissa, jo ennen pandemiaa sävelletyissä biiseissa kuvatut eksistentiaaliset dystopiat ovat sittemmin toteutuneet yksi toisensa jälkeen, Ukrainan sodasta alkaen. Jotenkin tuntuu asiaankuuluvalta, että levyn lopulliseksi julkaisupäiväksi valikoitui sattuman kautta juuri perjantai 13. päivä”, Nordenstreng ja Prättälä pohtivat.
  Albumin saatesanat on kirjoittanut Tuomo & Markuksen ja heidän englanninkielisen alter egonsa, soul-sivuprojektina tunnetun Pratt & Moodyn musiikkia jo vuosia seurannut Rolling Stone -lehden toimittajalegenda David Fricke. Fricke kuvailee levyn tunnelmaa “psykedeelisen Helsinki-soundin puhalluksena Los Angelesin Laurel Canyonin läpi”.
  Levynsä julkaisua Tuomo & Markus juhlistaa yllätyskeikoilla (19.1. G Livelab Tampere, 21.1. Louhisali, Espoo, 3.2. G Livelab, Helsinki). Voimaduon taustalla esiintyvät levylläkin soittavat rumpali-pasunisti Juho Viljanen, basisti-taustalaulaja Jere Ijäs ja pedal steel -kitaristi Miikka Paatelainen. Tampereella ja Espoossa yhtyeen erikoisvieraana nähdään ja kuullaan myös Verneri Pohjolaa.
  ”On mahtavaa päästä esittämään näitä kappaleita viimeinkin elävänä yleisölle valmiin levyn kera. Yllätyksiä on varmasti luvassa, sekä yleisölle että meille itsellemme”, laulaja-lauluntekijät vihjailevat.
  Kotimaan keikkojensa jälkeen Tuomo & Markus tähtäävät ulkomaille. Voimaduo suunnittelee paraikaa Jonathan Wilsonin kanssa laajamittaista Euroopan ja Pohjois-Amerikan kiertuetta, jonka piti alun perin toteutua jo vuonna 2020.
  Tuomo & Markus: Game Changing -levynjulkistuskeikat:
   
  19.1. G Livelab Tampere
  21.1. Louhisali, Espoo
  3.2. G Livelab, Helsinki

  Tapahtumat > Jazz


  Tuomo & Markus – Game Changing
  pe 3.2.
  20:00
  Hintaluokka: 39 €
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  G Livelab Helsinki


  Muusikkojen liiton omistuksessa oleva G Livelab on musiikkiklubi, joka keskittyy laadukkaan musiikkielämyksen tarjoamiseen ja mielenkiintoisten artistien esittelemiseen. Helsingissä niin G Livelabin äänentoistoa, kokonaisvaltaista musiikkikokemusta kuin esiintyjäskaalaakin on kehuttu vuolaasti.

  Huippuluokan äänentoisto ja viihtyisää ilmapiiriä luova moderni design tarjoavat mainiot olosuhteet kansainvälisten ja kotimaisten kärkiartistien keikoille.

  Ei myöskään sovi unohtaa pieteetillä kuratoitua käsityöläisoluiden valikoimaa eikä upeita cocktaileja ja mocktaileja.

  Katso myös G Livelab Tampere

  Hotelli lähellä G Livelab Helsinkiä

  Hotelli Marski by Sandic on palkittu, elämää sykkivä kaupunkihotelli suomalaisella twistillä Helsingin keskustan sydämessä. Marskin sijainti on optimaalinen erityisesti Junalla ja linja-autolla kulkeville lähilomailijoille.

  Lue lisää: scandichotels.fi

  G Livelab Helsinki KOHOKOHTIA

  la 1.4.21:00 Ylva HaruG Livelab Helsinki  Lisää samanlaisia tapahtumia
  JAZZ TAMPERE | JAZZ HELSINKI
  Jazz-, blues-, roots- ja etnomusiikkitapahtumien kohokohtia Tampereella ja Helsingissä.