Timo Tuominen: Brel Final Spécial

  pe 7.2.
  19:00
  Kansallisteatteri | Läntinen teatterikuja 1, Helsinki | iCal

  Näyttelijä Timo Tuomisen rakastetut Jacques Brel -konsertit saavat jatkoa. Tällä kertaa häikäiseviä Jacques Brel –tulkintoja kuullaan Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä.

  Timo Tuominen on entisestään syventänyt suhdettaan ranskankielisen chansonin mestarin Jacques Brelin runouteen. Illassa kuullaan Tuomisen itsensä suomentamat uudet käännökset mm. lauluihin La ville s’endormait, La colombe, Knokke-le-Zoute tango ja Quand maman reviendra.

  Tuominen ei hienostele tulkinnoissaan, vaan hurmaa aggressiivisella rehellisyydellä, vimmaisella energialla sekä kyvyllä luoda pureva suhde lauluun ja lyriikoihin. Hän tulkitsee lauluja elämän suurista kysymyksistä rakkaudesta Breliin. Hänen esityksistään ja ilmeikkäistä laulukäännöksistään on sanottu, että ne saavat suomalaiset kuulijat rakastumaan äidinkieleensä. Brelin elämää, kuolemaa, rakkautta ja parisuhteita käsittelevät rosoiset chansonit heräävät Tuomisen ja häntä säestävän yhtyeen tulkintana uudelleen eloon.

  Timo Tuominen on tehnyt suoranaisen kulttuuriteon kääntäessään Jacques Brelin aiemmin suomentamattomia lauluja. Brel-konserttia on esitetty loppuunmyydylle Lavaklubille yli seitsemän vuoden ajan.

  ”Etkö vielä tiedä kuka on Brel?
  Mitä Brel ajattelee elämästä – rakkaudesta – intohimosta – tuskasta?
  Tämän kertoo Timo Tuominen laulaessaan Brelin lauluja. Tai ei hän laula – hän elää laulut – kokonainen taiteilijamaailma — hurjuus — ääriään koetteleva ihminen aukeaa edessäsi — kokonaisuus uudistaa kuulijan. Olet tunteiden vuoristoradalla. Heittäydy sinne!
  Hyvää matkaa!”
  Seela Sella, näyttelijä


  Tapahtuma


  Timo Tuominen: Brel Final Spécial
  Päivä: pe 7.2.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 38

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Kansallisteatteri
  Kansallisteatteri
  Läntinen teatterikuja 1
  Helsinki

  Läntinen teatterikuja 1
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kamppi


  KOHOKOHTIA

  1 2 3