Täydellinen lauantai

  Täydellinen lauantai
  ke 4.12.
  19:00
  Klubiteatteri, LeBonk | Yrjönkatu 24, Helsinki | iCal

  Helsingin kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä nähdään Täydellinen lauantai -komedia, joka on Florian Zellerin katastrofiksi kääntyvä ranskalaisfarssi. Ranskalaisfarssin ohjaaja on myös näyttelijänä ja stand up -koomikkona tunnettu Jaakko Saariluoma, joka ohjasi viime kaudella näytelmästä menestyneen ruotsinkielisen version Lilla Teaterniin.

  – Täydellinen lauantai on oivallisesti kirjoitettu komedia. Sen lähtökohta on tuore ja raikas, pieni asia, joka kasvaa valtavan kokoisiin mittoihin. Sen henkilöt ovat uskottavia ja tilanteet yllättäviä ja tietenkin äärimmäisen koomisia, mutta tunnistettavia meille kaikille, kertoo ohjaaja.

  Markus on haaveillut vuosikausia harvinaisesta jazzlevystä, ja tehnyt vihdoin uskomattoman onnekkaan löydön kirpputorilta. Nyt hän toivoo saavansa hetken omaa laatuaikaa voidakseen rauhassa kuunnella legendaarista, kauan haaveilemaansa levyä.

  Vaimo kuitenkin päättää juuri tänään aloittaa syvällisen keskustelun parisuhteen kommunikaatiosta. Ja pojan identiteettikriisi on saavuttanut lakipisteensä, ja sekin asia pitäisi ratkaista. Rakastajattaren huono omatunto on alkanut kolkuttaa, ja hän ilmaantuu odottamatta paikalle. Uusi yltiösosiaalinen naapurikin tulee kyläilemään, eikä suostu hienovaraisista viesteistä huolimatta millään lähtemään. Rauhallisen päivän muuttumisesta täydelliseksi painajaiseksi ei puutu enää kuin putkiremontti…

  Markuksen roolin näyttelee huikea Pekka Strang, ja vauhdikkaan farssin muissa rooleissa nähdään Vuokko Hovatta, Arttu Kapulainen, Jouko Klemettilä, Sixten Lundberg, Vappu Nalbantoglu ja Matti Rasila.

  Täydellisen lauantain suomentanut Reita Lounatvuori. Lavastuksen on suunnitellut Antti Mattila ja puvut Maria Rosenqvist. Valosuunnittelusta vasta Paavo Kykkänen ja äänisuunnittelusta Antero Mansikka. Naamioinnin ja kampaukset on suunnitellut Maija Sillanpää.

  Zellerin näytelmä on saanut innoituksensa Simon Grayn näytelmästä Otherwise Engaged (1975).


  Tapahtuma


  Täydellinen lauantai
  Päivä: ke 4.12.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 21,50 - 43 €

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Klubiteatteri, LeBonk
  Yrjönkatu 24
  Helsinki

  Yrjönkatu 24
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä


  Klubiteatterin koko ohjelmisto: www.klubiteatteri.fi

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan