Selli

  myötätuntoinen tragikomedia

  24.3.2023 – 25.5.2023 Teatteri Jurkassa esitettävän sellin pääosissa nähdään Wenla Reimaluoto ja Eero Aho. Kuva: Marko Mäkinen
  24.3.2023 – 25.5.2023 Teatteri Jurkassa esitettävän sellin pääosissa nähdään Wenla Reimaluoto ja Eero Aho. Kuva: Marko Mäkinen

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  pe 24.3. Aika: 19:00
  Teatteri Jurkka | Vironkatu 7, Helsinki, 00500 | iCal

  24.3.2023 – 25.5.2023 Teatteri Jurkassa esitettävän Selli-trillerin pääosissa nähdään Wenla Reimaluoto ja Eero Aho.

  Psykologinen trilleri kertoo nuoresta ja kunnianhimoisesta vapaasta toimittajasta, Ainosta (Wenla Reimaluoto), joka lähtee Nigeriaan raportoidakseen öljy-yhtiö Shellin ympäristö- ja ihmisoikeusrikoksista. Samaan aikaan yhtiötä vastaan käydään oikeutta Lontoossa ja Haagissa, ja esiin nousee myös kysymys yhtiön hallituksen entisen puheenjohtajan roolista.

  Ainon mukaan Afrikkaan lähtee kokenut valokuvaaja Henri (Eero Aho). Nigeriassa kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan ja parivaljakko päätyy poliisivankilaan terrorismista syytettynä. Miten kestää mielivaltainen syytös? Kuinka pelastaa oma inhimillisyytensä epäinhimillisissä oloissa?

  Pasi Lampelan uutuusnäytelmä Selli on tiivis ja intensiivinen psykologinen trilleri henkilökohtaisesta rohkeudesta, sananvapaudesta ja ystävyyden ja kollegiaalisuuden etiikasta öljyn, globalisaation ja kolonialismin hätkähdyttävissä maisemissa.

  Kantaesitys 25.3.2023 klo 19

  Kirjoittanut ja ohjannut: Pasi Lampela
  Näyttämöllä: Eero Aho ja Wenla Reimaluoto
  Lavastus- ja pukusuunnittelu: Markus Tsokkinen
  Valo- ja äänisuunnittelu sekä musiikki: Saku Kaukiainen


  Tapahtumat > Teatteri ja tanssi


  Selli
  pe 24.3.
  19:00
  Hintaluokka:
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka

  Teatteri Jurkka Teatteri Jurkka
  Vironkatu 7
  Helsinki
  00500

  Hotellit läheisyydessä Kluuvi

  Suomen pienimpiin kuuluva ammattiteatteri toimii Helsingin Kruununhaassa. Sympaattisen pieneksi ja intiimiksi teatteriksi kuivailtu Teatteri Jurkka on perustettu jo vuonna 1953. Jurkassa on vuosittain yli sata näytöstä, ja ne ovat usein loppuunmyytyjä.

  Hyviä ravintoloita lähellä Teatteri Jurkkaa

  Ravintola Kuurna. Huippuravintola lähellä Teatteri Jurkkaa
  Ravintola Kuurna. Huippuravintola lähellä Teatteri Jurkkaa

  Kruununhaka on yksi Helsingin mielenkiintoisimmista ravintolakaupunginosista, jonka tarjonta perustuu paljon myös alueen omiin, paljon ravintolapalveluja käyttäviin asukkaisiin.

  Teatteri Jurkan läheisyydestä löytyy useita klassikkoravintoloita, kuten Zinnkeller, Kuurna, Rodolfo ja Ravintola Kolme Kruunua.

  Näistä Kuurna on suositeltava, tunnelmallinen ravintola illallistamiseen. Kuurnassa voi nauttia lyhyemmän, kahden ruokalajin menun ennen esitystä. Ravintola kuuluu Suomen 50 parasta ravintolaa -listauksen kärkipään ravintoloihin.

  Haetko jotain muuta? Katso myös nämä:

  Ravintola Sunn / Pöytävaraus: Quandoo.fi

  Sake Bar & Izakaya / Pöytävaraus: Quandoo.fi

  Teatteri Jurkka KOHOKOHTIA  Lisää samanlaisia tapahtumia:
  TEATTERIT TAMPERE | TEATTERIT HELSINKI | TEATTERIT OULU | TEATTERIT HÄMEENLINNA
  Suomen teatterikaupungit ja niiden teatteriesitykset