Saksan Pinot Noir & riista -viikko 25.10.-31.10.2021 Helsingin ravintoloissa

  73
  Pinot Noir -viikko Helsingissä
  Pinot Noir -viikko Helsingissä. Kuva: Saksan viinitiedotus

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  ma 25.10. - su 31.10.
  Helsinki, useita tapahtumapaikkoja | Helsinki, Helsinki | iCal

  Saksan Viinitedotus järjestää 25.-31.10.2021 Saksan Pinot Noir & Riista -viiniviikon, jossa on tänä vuonna mukana neljä ravintolaa Helsingistä.

  Helsingissä Pinot Noir -ateriaa viinien kera voi nauttia ihastuttavassa Zinnkellerissä, W30:ssa, Triplan Burger & Winessa sekä Vantaan Deluxe Burgerissa.

  – Pinot Noir, saksaksi Spätburgunder, istuu kuin nakutettu tämän päivän keittiöön ja on oiva kumppani syksyn upeille riista-aterioille, vinkkaa Saksan Viinitiedotus.

  Spätburgunder on yhtä kuin Saksan Pinot Noir

  Laadukkaiden ja eleganttien punaviinien tuottajamaihin kuuluvassa Saksassa punaviinien osuus koko tuotannosta on nykyisin yli 30 % ja Pinot Noir on punaisista rypäleistä suostuin. Se on kolmanneksi suurin rypäleen tuottajamaa USA:n ja Ranskan jälkeen.

  Viinitiedotusorganisaatioin mukaan nykyiset makutrendit sekä skandinaavinen keittiö ovat kevyemmälle, elegantille Spätburgunderille otollisia.

  – Enää ei välttämättä haluta vain tuhteja, tanniinisia punaviinejä, vaan modernin ja kevyemmän keittiön kumppaniksi suositaan usein myös kevyempiä viinejä. Esimerkiksi juuri riistalle Spätburgunder on oivallinen, Saksan Viinitiedotuksesta kerrotaan.

  Spätburgunderilla on pitkät perinteet Saksan maaperällä, sillä sitä on viljelty Saksassa jo 800-luvulta lähtien kiitos Kaarle III:n eli Kaarle Paksun.


  Tapahtumat > Festivaalit


  Saksan Pinot Noir & riista -viikko 25.10.-31.10.2021 Helsingin ravintoloissa
  ma 25.10. - su 31.10.
  Hintaluokka: Menu

  Tapahtumapaikka  Helsinki, useita tapahtumapaikkoja KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan